Ghici, ghicitoarea mea

Postat la 15 martie 2010 18 afişări

De obicei, prezicatorii, ghicitorii sau astrologii folosesc expresii ambigue, bune in orice situatie. Cine aude spunandu-i-se “esti o persoana blanda, dar care stie sa se impuna” se bucura cand vede ca-i sunt recunoscute aceste doua virtuti, chiar daca ele se contrazic una pe cealalta. De aceea prospera ghicitorii.

Cicap, Comitetul Italian pentru Controlul Afirmatiilor despre Paranormal, face in mod regulat, an de an, o monitorizare a previziunilor astrologice din anul precedent. Pentru 2009 puteti gasi un raport amanuntit la www.cicap.org/astrologia2009 si un conspect in revista "Scienza & Paranormale".

Luciano Sampietro, interpretul lui Nostradamus, i-a prevazut Papei un atentat mortal in 2009, Peter Van Wood in revista "Nero su Bianco" a preconizat pentru 2009 cutremure in Grecia, Croatia, Indonezia si Amsterdam, dar din fericire niciunul in Italia. Ghicitorul Otelma l-a avertizat pe Obama, in toamna, despre niste pericole legate de integritatea personala. Pe site-ul "Quotidianonet", Teodora Stefanova a prorocit ca urmatorul secretar general al NATO va fi Solomon Passy, Almanahul lui Barba-Neagra a anuntat ca Republica China va gasi o solutie pentru situatia din Tibet, Johnny Traferri alias magul Johnny (ziarul "La Nazione") i-a prezis lui Obama un atentat in martie si a adaugat ca "vor avea loc sinucideri in masa, se va ucide pana si un mare om de televiziune si in sport va fi un doliu teribil".

Cat priveste Italia, astroloaga Horus (in suplimentul de vineri al cotidianului "La Repubblica") a anticipat ca spre finele anului vor fi realizate importantele reforme anuntate dintotdeauna; pentru Luisa De Giuli (Tgcom, Mediaset online), eforturile legislative in vederea reechilibrarii dezechilibrelor sociale ar fi inregistrat succese pana in iunie 2009; pentru astrologul Mauro Perfetti ("Quelli che il calcio") "echipa din Torino s-ar fi salvat din seria B"; pentru astroloaga Meredith Duquesne (Le Matin online), povestea de dragoste dintre Carla Bruni si Sarkozy nu ar fi urmat sa dureze decat pana in septembrie 2009 (dar ulterior a precizat: "Nu pot sa afirm asa ceva: nu sunt o clarvazatoare". Asta mai lipsea). In fine, astroloaga Sirio ("Italia allo specchio") a profetit ca Fabrizio Corona ar fi parasit-o pe Belen Rodriguez, iar Barbara Massimo ("Novella 2000") ca Leonardo DiCaprio si George Clooney s-ar fi casatorit.

Acum imaginati-va ca exista un medic caruia ii moare bolnavul de fiecare data cand prescrie un medicament. Sau ca se afla despre avocatul cutare ca pierde toate procesele. Nimeni nu ar mai apela la ei. In schimb, in ceea ce-i priveste pe ghicitori, oricine este in masura sa-si dea seama la sfarsitul anului ca au zbarcit-o in aproape toate cazurile, si totusi rubricile astrologilor sunt citite in continuare si ghicitoarele sunt platite si pentru sezonul urmator. In mod evident, oamenii nu vor sa stie, ci mai degraba sa-si satisfaca nevoia de a crede, chiar daca ajung sa creada lucruri in mod evident gresite. Ce sa mai zic? Zeii ii orbesc pe cei pe care vor sa-i duca la pierzanie. Si, la urma urmelor, modul cum se procedeaza cu vrajitorii si astrologii reflecta si comportamentul fata de politicienii de la televizor.

Bineinteles, din cand in cand astrologii o mai si nimeresc, dar fiecare dintre noi ar putea sa se apuce de aceasta meserie daca ar formula previziuni de un astfel de soi, toate menite sa se intample intr-un anume loc: episoade acute de violenta din partea fundamentalistilor si a teroristilor, relatii dificile intre israelieni si palestinieni, cateva scandaluri din cauza unor contracte cu statul in Italia, Rocco Buttiglione poate continua sa-si vada de treburile lui, dar ii va fi tot mai greu, pentru Veltroni situatia nu va fi chiar roz, Leoluca Orlando - nu este el cel mai amarat, Umberto Bossi ar trebui sa-si vada in continuare de sanatate, pe Giulio Andreotti doar trecerea timpului l-ar mai putea insela, Lamberto Dini - traieste si ai sa vezi (aceasta vorba de duh ii apartine astroloagei Antonia Bonomi).

Magul Otelma prevedea pentru Partidul Democrat un destin amar si incert, iar la RAI modificari in organigrama in favoarea partidelor de centru-dreapta. Cireasa de pe tort: "Locurile de parcare vor fi tot mai greu de gasit".Stire de ultima ora de la Cicap. Mediumul Rosemary Altea, cea care in urma cu cativa ani, in show-ul lui Maurizio Costanzo, i-a pus pe cativa amarati in contact cu cei dragi de pe lumea cealalta, a fost escrocata cu 200.000 de dolari de angajata ei Denise M. Hall. Cum de nu a prevazut nimic? Asta imi aminteste de povestea celui care, aflat in fata unei usi cu inscriptia "ghicitor", bate. Si o voce dinauntru intreaba: "Cine e?".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
eco,
astrologie,
ghicitori,
Cicap,
/opinii/ghici-ghicitoarea-mea-5741291
5741291
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.