Cum se manifesta sindromul Google

Postat la 23 ianuarie 2010 60 afişări

Nu degeaba “Google” a fost desemnat cuvantul acestui deceniu. Majoritatea tinerilor din ziua de azi considera motorul de cautare o sursa atotstiutoare, care ofera raspunsul la cele mai multe din nelamuririle pe care le au.

Va propun un exercitiu, haideti sa cautam acum raspunsul la o intrebare la care Google, cu siguranta, nu ne poate raspunde "Cum ne influenteaza noua Google viata?"

Daca acum zece ani aveam nevoie de a consulta un dictionar atunci cand nu cunosteam intelesul unui cuvant sau trebuia sa apelam la o persoana specializata cand nu puteam traduce din araba in romana, in prezent trebuie doar sa accesam Google.

Stirile zilei, vremea, programe pentru calculator, informatii utile despre sanatate, moda, matrimoniale, vanzari de produse, adrese, harti si multe alte lucruri le gasim cautand pe Google, indiferent ca suntem acasa, la serviciu sau la scoala. Se poate spune ca suntem bolnavi, da, bolnavi de sindromul Google si bolnavi in a obtine cat mai multe informatii usor.

Iar primul simptom pe care il avem este setea de cunoastere intr-un timp scurt a cat mai multe informatii, din varii domenii, iar acest prim simptom este strans legat de dependenta de motorul de cautare. Si noi nu suntem singurii care suferim de aceasta boala, ci si cea mai mare parte a utilizatorilor internetului, avand in vederea ca site-ul ocupa prima pozitie in topul celor mai accesate motoare de cautare din lume, avand o cota de piata de aproximativ 70%. De asemenea, Google este si cel mai accesat site la nivel mondial, potrivit alexa.com.

Si cred ca prin asta am gasit si raspunsul la intrebarea de la inceput: Google ne imbolnaveste, dar intr-un mod pozitiv, zic eu, avand in vedere ca, de cand utilizez motorul de cautare, mi-am imbogatit cunostiintele, pentru ca, pe langa ceea ce caut, dau si de alte lucruri care vrand-nevrand imi atrag atentia. Insa raspunsul la prima intrebare ma face sa ma gandesc la o alta: Ne vom vindeca vreodata de acest sindom?

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
opinii,
Roxana Cristea,
IT&C,
Google,
utilizare
/opinii/cum-se-manifesta-sindromul-google-5408194
5408194
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.