(P) iPhone 8 – un pas important în drumul spre o evaluare la bursă de $1 trilion pentru Apple

Postat la 20 februarie 2018 129 afişări

(P) iPhone 8 – un pas important în drumul spre o evaluare la bursă de $1 trilion pentru Apple

Apple este cea mai valoroasă companie din lume, reuşind să treacă recent de pragul de $900 de miliarde. Această performanţă s-a datorat primirii excelente pe care noul iPhone X a avut-o din partea clienţilor. Vânzările au fost atât pe placul celor de la Apple, precum şi al celor de la bursă. În mod cert, iPhone X va duce compania la o evaluare de peste $1 triliard, însă acest lucru nu este posibil fără ajutorul lui iPhone 8.

O scurtă poveste cu sticle de bere

Un magazin de cartier avea la vânzare două sortimente de bere. Una costa $1, cealaltă $2. După câteva săptămâni, proprietarul magazinului a constatat că stocul primului sortiment era aproape gol, în timp ce al doilea era aproape plin.

Decât să scadă preţul berii de $2 şi să afecteze marja de profit, proprietarul magazinului a introdus în stoc un al treilea sortiment – berea de $6. La scurt timp, proprietarul a observat că berea de $2 a început să fie cumpărată mai des. Trăgând linie la final de lună, proprietarul a tras concluzia că introducerea unei beri de $6 în ofertă a mărit preţul mediu pe achiziţie.

Profitabilitatea Apple nu se obţine prin îmbătare cu apă rece

Apple a calculat foarte bine riscurile comercializării unui telefon de $1000. Fanii devotaţi au aşteptat lansarea celui mai scump telefon Apple, în timp ce utilizatorii obişnuiţi au virat mai mult spre modelul mai scump – iPhone 8 Plus. Unele voci oferă şi un raport de 4/5 în favoarea modelului mai mare. Noi credem că este exagerat, însă credem că iPhone 8 Plus este comercializat în număr mai mare decât fratele mai mic.

Astfel, Apple obţine un preţ mediu per vânzare mai mare, lucru ce va bucura cel mai mult pe investitori. Iar bursa va reacţiona în consecinţă. Vom vedea rezultatul aproape de luna februarie a anului viitor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.