Beatrice Daniş: Bărbat sau femeie, e fel de greu să devii un lider în orice industrie

Autor: Ana Raduta Postat la 09 aprilie 2012 228 afişări

Beatrice Daniş, managing partner al BrandTailors, este una dintre cele mai puternice 100 de femei din business. Citeşte povestea lui Beatrice Daniş în catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business", începând cu 9 aprilie.

BUSINESS Magazin: E mai uşor sau mai greu să te impui ca lider, fiind femeie?

Beatrice Daniş: În accepţiunea mea, subiectul "femeie versus bărbat în mediul de afaceri românesc" este un topic anacronic. Prin urmare, fie că eşti bărbat sau femeie, îţi va fi la fel de greu să devii un lider în orice industrie. Evident, aici excludem excepţiile de tipul "servicii de îngrijire a copilului la domiciliu", categorie în care-mi imaginez că unui bărbat i-ar fi mult mai greu să devină un lider, chiar dacă-şi asumă fie doar poziţia de antreprenor, nemaivorbind de situaţia în care s-ar erija în "specialist".

BUSINESS Magazin: Care sunt calităţile feminine care ajută în business?

Beatrice Daniş: Ceea ce există la intersecţia dintre empatie şi intuiţie şi nu are nume - capacitatea de a înţelege mai mult în spatele vorbelor, privirilor, gesturilor etc.; această calitate pe care femeile o au din plin, iar bărbaţilor, în cele mai multe cazuri, le lipseşte cu desăvârşire. În rest, orice alte calităţi pe care le au şi bărbaţii le ajută şi pe femei. Deci avem cumva un avantaj competitiv, în glumă fie spus.

BUSINESS Magazin: Branduri preferate: parfum, haine, accesorii.

Beatrice Daniş: Ca majoritatea femeilor, la capitolul haine şi accesorii am şi eu nişte branduri favorite, la care îmi este totuşi uşor să renunţ când devin irelevante în raport cu starea sau nevoile mele. Acum îmi plac Dries Van Noten, Chloé şi Cos, dar am fost extrem de ataşată de Ann Demeulemeester, Acne sau Lanvin. Cât despre parfumuri, folosesc de aproape 10 ani acelaşi Hèrmes - Un Jardin en Mediterranee şi mă văd purtându-l o viaţă. Iar casa de bijuterii care mă fascinează de ani de zile este Van Cleef & Arpels şi sper să ajung vreodată să-mi cumpăr tot ce-mi doresc.


Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" prezintă interviuri cu reprezentantele de succes ale mediului de afaceri românesc actual şi conţine profilul profesional a 100 dintre liderii feminini.

Au experienţă, au putere, câştigă bine, sunt cochete şi se bucură de respectul celor din jur. Cuvântul lor este cel mai important sau printre cele mai importante în companiile pentru care lucrează. Cele mai puternice femei de afaceri din România sunt un segment aparte şi tot mai bine conturat dintr-o lume care, în mod tradiţional, a fost creată şi condusă de bărbaţi.

Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" - prima ediţie va fi distribuit gratuit abonaţilor BUSINESS Magazin şi va putea fi achiziţionat online din 9 aprilie la adresa www.bmag.ro/cataloage, la preţul de 25 de lei (TVA inclus).

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

/lideri/beatrice-danis-barbat-sau-femeie-e-fel-de-greu-sa-devii-un-lider-in-orice-industrie-9487248
9487248
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.