Vor intra dealerii auto in faliment? Cui va vinde Dacia?

Postat la 12 ianuarie 2010 43 afişări

Unul dintre fenomenele care au caracterizat piata auto in 2009, dincolo de prabusirea dramatica a vanzarilor de masini, a fost inchiderea showroom-urilor din interiorul oraselor, in special a celor care functionau in locatii inchiriate. Dezvoltarea afacerii prin credite si achizitia terenurilor la preturile ridicate din perioada 2006-2007 ar putea aduce si primele falimente. "Vom vedea o schimbare in structura. In prezent sunt putini dealeri care au o retea. Se va ajunge in urmatorii ani la o concentrare a retelelor pe aceeasi marca sau pe dealeri multibrand. Dealerii mici care au o marca de volum redus vor disparea", a spus Alin Tapalaga, seful Porsche Inter Auto.

Va mai avea Dacia cui sa vanda dupa ce se vor incheia programele de casare din Europa de Vest?

Dacia a vandut peste 100.000 de masini la nivel european prin programele "Rabla" in 2009, dintre care aproape jumatate in Germania, tara in care in 2010 nu mai este anuntat un program de casare. Salvarea ar putea veni insa de la modelul Duster, primul vehicul de teren din istoria Dacia, care va fi lansat in cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie. "Duster a intrat deja in fabricatie la Mioveni, deoarece inainte de lansarea oficiala din martie de la Geneva masinile trebuie sa ajunga la dealeri pentru lansarea comerciala", a spus Constantin Stroe, vicepresedintele Automobile Dacia. Prin intrarea in productie a lui Duster, uzina va mentine si in ianuarie aceeasi cadenta de 1.340 de masini produse pe zi, la fel ca in a doua parte a anului trecut.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
dileme,
cover story,
Dacia,
vanzari
/cover-story/vor-intra-dealerii-auto-in-faliment-cui-va-vinde-dacia-5324536
5324536
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.