EIU, PESIMISTA

Postat la 27 martie 2006 2 afişări

O analiza prezentata de Joan Hoey, analist al EIU pentru Europa Centrala si de Est, arata ca principalele probleme de "catch-up" ar putea intarzia nedorit de mult Romania ca nivel de trai fata de restul Europei. Puncte slabe: crestere economica inconsecventa si fragila, saracia, legislatia inca nearmonizata cu UE, problemele de mediu si taxele mici.

 

Conform studiului EIU, cresterea Romaniei nu poate fi mai rapida fata de estimarile de mai jos deoarece "dezvoltarea institutionala e modesta, desi se tot incearca imbunatatirea, sistemul legislativ are deficiente (desi incearca sa fie armonizat), iar sporul demografic este total nefavorabil (ratele prevazute de imbatranire a populatiei sunt negative) si exista o relatie nefericita intre ritmul de crestere a populatiei si imbatranire". Asadar, cum se vad sansele Romaniei de la Londra?

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
EIU,
PESIMISTA
/cover-story/eiu-pesimista-1050317
1050317
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.