CU CINE LUPTA ROMSTAL

Postat la 17 iulie 2007 4 afişări

Ariile principale de activitate ale Romstal sunt trei: distributie auto, productia de tevi si distributia echipamentelor termo-hidro-sanitare. Concurenta are alt nume pe fiecare segment.

 

OBIECTE SANITARE. Pe segmentul de obiecte sanitare, unul din principalii concurenti este producatorul Mondial din Lugoj, detinut de grupul german Villeroy & Boch, care a avut anul trecut o cifra de afaceri de 32,4 milioane de euro, in crestere cu 25% fata de 2005. Pe piata de obiecte sanitare mai sunt prezenti Urbis Armaturi Sanitare, Romceram Roman (preluat de polonezii de la Cernasit) si distribuitori precum Delta Distribution sau SSAB Impex. In segmentul articolelor termo-sanitare, Romstal este concurat de distribuitorul Merloni TermoSanitari Romania, care a realizat anul trecut o cifra de afaceri de circa 25 de milioane de euro.

 

TEVI. Divizia de productie de tubulatura din mase plastice este concurata de companii ca Teraplast, Palplast Sibiu (care face parte din grupul petrolier Rompetrol) si Rehau Polymer, subsidiara grupului german Rehau. Volumul de afaceri al grupului Teraplast a ajuns anul trecut la 60 de milioane de euro, in timp ce Rehau Polymer a realizat 49 de milioane de euro.

 

AUTO. Divizia auto din grupul Romstal, Autoklass, ocupa locul al doilea in piata, prima pozitie fiind detinuta de DaimlerChrysler Automotive Romania, un joint-venture intre concernul german si firma Autorom din grupul TiriacAuto. DaimlerChrysler controleaza 51% dintre titlurile noii companii. Autorom a avut anul trecut o cifra de afaceri de aproape 50 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CU CINE LUPTA ROMSTAL
/cover-story/cu-cine-lupta-romstal-1055141
1055141
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.