Cu banii pregatiti

Postat la 25 octombrie 2005 1 afişăre

Toti cei sapte ofertanti au indeplinit criteriile de pana acum, iar ofertele financiare vor fi deschise in aceasta saptamana, dupa ce se va finaliza evaluarea ofertelor tehnice, potrivit unui comunicat al Ministerului de Finante. Dar cine sunt cei care au depus oferte?

Toti cei sapte ofertanti au indeplinit criteriile de pana acum, iar ofertele financiare vor fi deschise in aceasta saptamana, dupa ce se va finaliza evaluarea ofertelor tehnice, potrivit unui comunicat al Ministerului de Finante. Dar cine sunt cei care au depus oferte?

 

BANCA NATIONALA A GRECIEI: Cel mai mare grup financiar din Grecia are un profit net de 163 mil. euro pe 2004 si active totale de 60,1 miliarde de euro mld. euro in martie 2005.

 

BNP PARIBAS: Una dintre cele mai mari institutii de credit din Europa, BNP Paribas (profit net 4,67 mld. euro, active totale 905 mld. euro) este a doua banca ca marime din zona euro dupa capitalizarea bursiera (peste 49 de miliarde de euro).

 

DEXIA: Dexia (profit net de 1,77 mld. euro, active totale de 389,15 mld. euro) a anuntat in mai ca vrea sa se extinda in Europa de Est, in special in Romania, Bulgaria si Turcia, fiind interesata de privatizarea CEC (pentru care a angajat firma de avocatura Popovici & Asociatii), dar si de BCR.

 

DEUTSCHE BANK: Una dintre cele mai mari banci din Europa si din lume (profit net 2,47 mld. euro, active totale 840 mld. euro), Deutsche Bank a fost consultantul financiar pentru grupul OMV la achizitia a 51% din Petrom. De asemenea, a intermediat iesirea pe pietele de capital a unor companii cu capital de stat precum Termoelectrica sau CFR Marfa.

 

MILLENNIUM - BANCO COMMERCIAL PORTUGUES: Millennium BCP este cel mai mare grup financiar privat din Portugalia, cu active totale de 71,8 mld. euro in martie 2005 si profit de 600,8 mil. euro in 2004. Grupul e renumit pentru segmentarea clientelei, vanzare incrucisata si eficienta din back-office. Spre sfarsitul anilor '90, s-a extins in Grecia si Polonia, investind 9 miliarde de euro in doi ani.

 

ERSTE BANK AG: Erste Bank este a doua banca din Austria (active de 148 mld. euro in mardie 2005, profit net de 544,5 mil. euro in 2004). Pana de curand, Erste era privita drept banca cea mai determinata, dintre toti competitorii, sa cumpere CEC, dar acum este creditata cu sanse mari si in cursa pentru BCR.

 

BANCA INTESA: Banca Intesa (profit net 1,8 mld. euro, active 274,5 mld. euro) este una dintre cele mai importante banci italiene. In afara granitelor Italiei este prezenta in 22 de tari: 17 europene (intre care Croatia, Rusia, Slovacia, Polonia, Turcia si Iugoslavia), 5 din continentele americane, 7 asiatice si o tara africana.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cu banii pregatiti
/cover-story/cu-banii-pregatiti-1047198
1047198
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.