VOXA SOFTWARE | Aplicaţie de streaming Audiobooks & E-books în limba română şi engleză

Postat la 02 februarie 2023 62 afişări

VOXA SOFTWARE | Aplicaţie de streaming Audiobooks & E-books în limba română şi engleză

Voxa se adresează tuturor celor care vor să citească mai mult. Într-o lume în continuă mişcare, Voxa ne ajută să câştigăm timp pentru citit. Astfel, fie că eşti la volan, faci sport

Descrierea inovaţiei:

Voxa este primul serviciu de streaming de audiobooks şi e-books din România, cu peste 45.000 de titluri în limba română şi engleză, lansat în noiembrie 2021. Aplicaţia oferă acces nelimitat la tot conţinutul în baza unui abonament lunar sau anual, iar audiobook-urile pot fi ascultate şi fără conexiune la internet. La nivel global, cărţile digitale reprezintă peste 10% din piaţa de carte, iar creşterea acestui segment este de cel puţin de 20% de la an la an. Dacă piaţa de carte este evaluată la 100 de milioane de euro anual în România, cărţile digitale vor avea o cotă de piaţă de circa 1% abia la finalul acestui an. Voxa a dezvoltat oferta de pe piaţa românească, cu ajutorul investiţiilor de aproximativ 1,3 milioane de euro. Într-un an, peste 140.000 de români de pretutindeni au ascultat peste 1,5 milioane de ore de audiobooks pe Voxa. Diaspora românească reprezintă peste 20% din totalul utilizatorilor. În planurile pe 2023, aplicaţia va deschide un catalog nou de peste 100.000 de titluri. Cei 140.000 de utilizatori ne asigură un feedback constant, luat în considerare în fiecare pas al îmbunătăţirii aplicaţiei. Iniţiatorii proiectului sunt Dan Vidraşcu, cofondator, CEO al Voxa şi co-CEO al editurii Litera şi Marin Vidrascu, cofondator, co-CEO al editurii Litera.

Elementul de noutate:

Voxa a dezvoltat oferta de audiobooks şi e-books în limba română şi este singura aplicaţie care oferă acces nelimitat şi instant la întreg catalogul (peste 45.000 de titluri). A reuşit să se alinieze cu cele mai importante edituri din piaţă, le-a adus mai aproape de nivelul global al pieţei de carte şi a adus în faţa cititorului cea mai largă platformă de distribuţie pentru cărţile digitale din ţară.

Efectele inovaţiei:

Voxa a deblocat un canal de distribuţie pentru piaţa editorială, ajutând editurile să îşi diversifice oferta şi să ofere un tip de conţinut aliniat cu actualitatea, iar oamenii au descoperit şi adoptat acest format nou. Modul în care citim se schimbă şi se îndreaptă din ce în ce mai mult către digital, iar consumul de carte trebuie să fie integrat în stilul nostru de viaţă modern. Voxa aduce conţinutul digital aproape de consumatorii de carte, printr-o aplicaţie construită de la zero.

Dan Vidraşcu, cofondator, CEO al Voxa şi co-CEO al editurii Litera

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.