Shakespeare intalneste iPhone

Postat la 21 august 2007 1 afişăre

Editurile descopera ca pot folosi cu succes telefoanele mobile pentru a-si creste vanzarile. Primul pas: HarperCollins si Apple.

Editurile descopera ca pot folosi cu succes telefoanele mobile pentru a-si creste vanzarile. Primul pas: HarperCollins si Apple.

 

Cunoscuta editura HarperCollins are deja un serviciu pe site care permite oricarui vizitator sa descarce pagini din cateva carti publicate recent. La adresa mobile.harpercollins.com, accesibila de pe telefonul mobil, pot fi acum gasite scurte parti sau prezentari ale unor romane ca "Soul Catcher" al lui Michael White sau biografia presedintelui Eisenhower scrisa de Michael Korda, autori apreciati in Statele Unite. "Sa ajungem la cititori prin Internet si telefoane mobile devine important pentru orice mare casa de editura care nu vrea sa ramana blocata in trecut", spune Brian Murray, presedinte al HarperCollins, intr-un comunicat oficial. Pana acum, mai mult de 10.000 de titluri au fost digitalizate si capitole din aceste carti vor fi disponibile gratuit celor care folosesc telefoane mobile. Mai multi editori importanti au inceput deja sa ofere continut pentru telefoane mobile, iar telefonul iPhone este unul dintre factorii pe care se bazeaza cand isi anticipeaza evolutia pozitiva. HarperCollins a ales varianta de a pune spre descarcare gratuita primele 10 pagini ale oricarei carti, dar in prezent nu exista si un magazin online dedicat. De pe telefonul Apple se pot citi documente, deci si capitole din carti, iar editorii spera ca in viitor iPhone va fi pentru literatura ceea ce a fost iPod pentru industria muzicala.

 

Sistemul de vanzare de melodii "la bucata" a fost primit foarte bine de utilizatori, in defavoarea celui clasic, bazat pe achizitia de albume intregi. Site-ul HarperCollins a fost adaptat special pentru telefoanele Apple, in speranta ca numarul lor va creste in continuare foarte rapid. Doar in primele doua zile de cand a ajuns in magazine, Apple a vandut 146.000 de telefoane, totusi mai putin decat asteptarile initiale. In prezent iPhone este disponibil doar in Statele Unite si poate fi cumparat doar impreuna cu un abonament la serviciile operatorului de telefonie mobila AT&T. Surse neoficiale vorbesc de o intrare a Apple cu acest telefon mobil si in Europa la sfarsitul acestui an, printr-un parteneriat cu companiile de telefonie mobila Deutsche Telekom si Orange.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Shakespeare intalneste iPhone
/business-hi-tech/shakespeare-intalneste-iphone-1010160
1010160
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.