Povestea unei românce ce a pornit de la zero o companie cu care acum face zeci de milioane de euro

Postat la 16 mai 2024 351 afişări

Povestea unei românce ce a pornit de la zero o companie cu care acum face zeci de milioane de euro

100 Cele mai puternice femei din business. Simona Lăpuşan, COO & cofounder Zitec, CEO & founder Mirro.io

 

Cifră de afaceri (2022): 26 mil. euro

Cifră de afaceri (2023): 30 mil. euro

Număr de angajaţi (2023): 370


Biografie:

Simona Lăpuşan este COO & cofondatoare Zitec şi CEO şi fondatoare a Mirro.io. Ea declară că îmbină pasiunea pentru tehnologie cu dorinţa de a înţelege comportamentul uman în profunzime, pentru a construi organizaţii şi produse de succes.


► În urmă cu 20 de ani, tocmai înfiinţasem Zitec (am sărbătorit aniversarea a 20 de ani în iunie 2023). Nu mă gândeam atât de departe în viitor când am fondat Zitec, dar ştiam cu siguranţă că îmi doream să fac lucrurile altfel, mai bine decât ceea ce experimentasem la locurile de muncă anterioare. Voiam să am mai multă autonomie, libertate să experimentez şi un impact mai mare în companie. Mi-am dorit ca aceeaşi experienţă să fie trăită de toţi cei care lucrau cu noi. 

► Nu de puţine ori, realitatea mi-a depăşit aşteptările. M-a ajutat mult faptul că am avut libertatea de a experimenta, de a învăţa si de a mă adapta în funcţie de situaţie. Dar dacă trag linie acum, pot să spun că aceşti 20 de ani se simt ca un MBA prelungit. În industria tech, 20 de ani se pot simţi cât o viaţă întreagă, aşa că trebuie să inovezi şi să te adaptezi constant pentru a rămâne relevant în piaţă. De aceea, cred că este important să îţi faci timp să-ţi exersezi curiozitatea şi să înveţi mereu ceva nou.

► În general, văd totul printr-un filtru optimist, aşa că văd un viitor cu o viaţă şi o lume mai bună, în special în ceea ce priveşte viaţa profesională în companiile româneşti. Mă aştept ca tehnologia să pătrundă în fiecare aspect al vieţii, pe măsură ce economia digitală va deveni principala formă de economie. Mă aştept ca oamenii să primească din ce în ce mai multă atenţie, pe măsură ce devine din ce în ce mai evidentă importanţa conexiunilor umane autentice şi a apartenenţei la comunitate.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.