Postasul meu preferat, telefonul mobil

Postat la 10 decembrie 2005 1 afişăre

Vi s-a intamplat probabil ca atunci cand v-ati propus sa trimiteti o vedere cuiva, dintr-un alt colt al lumii, renuntati cand va dadeati seama ca asta inseamna sa cautati vederea potrivita, sa o scrieti, sa cautati timbru si sa mergeti la posta?

Vi s-a intamplat probabil ca atunci cand v-ati propus sa trimiteti o vedere cuiva, dintr-un alt colt al lumii, renuntati cand va dadeati seama ca asta inseamna sa cautati vederea potrivita, sa o scrieti, sa cautati timbru si sa mergeti la posta?

De-acum insa, gata cu toate problemele... cel putin pentru utilizatorii de telefonie mobila din Marea Britanie, care pot crea si trimite oriunde in lume propriile vederi personalizate de pe telefonul mobil inteligent, cu conditia ca acesta sa aiba incorporata o camera foto.

Compania online Travelocity a introdus noua "posta electronica" pe telefoane mobile, prin care posesorii de celulare cu camera foto pot face o fotografie la care sa adauge un text, iar vederea personalizata sa ajunga in final la adresa postala dorita. Mai exact, dupa ce a terminat procesul de creare al vederii, tot ce trebuie sa faca utilizatorul este sa o trimita printr-un MMS (mesaj multimedia) la adresa de mail postcards@ travelocity.co.uk. Dupa aceea, mai trebuie trimisa adresa postala a destinatarului prin SMS. Cam asta ar fi intreaga procedura. De aici inainte se ocupa compania, care va imprima imaginea digitala pentru a obtine o vedere obisnuita si o va trimite prin servicii postale rapide exact la adresa dorita.

Exista si un dezavantaj, care este insa mai degraba legat de tehnologia MMS decat de serviciul "vederi mobile". Intr-un mesaj multimedia pot fi trimise imagini de maximum 100 KB, in timp ce telefoanele inteligente cu camera foto pot face poze care au dimensiuni chiar si de cinci ori mai mari. Astfel, pentru a trimite vederea, aceasta trebuie comprimata, proces prin care imaginea isi pierde din calitate.

Serviciul de "vederi mobile" nu este insa o noutate absoluta. Ideea de a trimite vederi prin intermediul telefoanelor mobile inteligente a mai fost pusa la dispozitia utilizatorilor prin alte servicii similare, dar avantajul este ca acesta ar fi cam cel mai usor de utilizat, spun analistii.

Primele servicii aparute pe piata presupuneau ca utilizatorul sa scrie si adresa destinatarului in acelasi mesaj cu imaginea, intr-un format special - dar greselile de transformare erau frecvente si, in multe cazuri, vederile nu ajungeau la destinatie. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Postasul meu preferat,
telefonul mobil
/business-hi-tech/postasul-meu-preferat-telefonul-mobil-978955
978955
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.