O enciclopedie care va informeaza. Sau invers.

Postat la 06 martie 2006 2 afişări

V-ati propus sa aflati tot ce se poate sti despre un anumit concept economic, dar ati petrecut ultima jumatate de ora scotocind pe Google si tot nu sunteti multumit de ce-ati gasit? Probabil ca numai o enciclopedie va poate satisface pretentiile.

V-ati propus sa aflati tot ce se poate sti despre un anumit concept economic, dar ati petrecut ultima jumatate de ora scotocind pe Google si tot nu sunteti multumit de ce-ati gasit? Probabil ca numai o enciclopedie va poate satisface pretentiile. Dar ce fel de enciclopedie contine o multime de informatii, complete si actualizate la zi, si este si usor de gasit la orice ora fara sa fie nevoie sa plecati in cautarea unei biblioteci?

Wikipedia, The Free Encyclopedia, este o colectie virtuala de informatii din toate domeniile, care poate fi rasfoita pe Internet la www.wikipedia.org. Principala sa calitate nu este neaparat usurinta cu care poate fi accesata, ci faptul ca, asa cum ii spune si numele, este libera. Cu alte cuvinte, oricine simte nevoia sa adauge o informatie noua pe un anumit subiect poate sa editeze pagina respectiva si apoi sa o salveze, urmand ca ea sa fie accesibila tuturor vizitatorilor. 

Pentru a edita o informatie nu e nevoie sa fiti membru sau sa platiti vreo taxa, pentru ca link-ul "Edit this page" este accesibil oricarui vizitator. Totusi, pentru a mentine o calitate multumitoare a site-ului, informatiile sunt verificate in permanenta de catre membrii echipei Wikipedia sau de unii utilizatori mai entuziasti.

La o scurta trecere in revista, am observat ca Romania nu este deloc o tema neglijata pe Wikipedia. Orice internaut poate sa afle, de exemplu, ca "guvernul Tariceanu aplica din ianuarie 2005 o cota unica de impozitare de 16%", ca inflatia pe 2004 a fost 9,2%, o valoare "inca destul de mare" sau ca rata somajului anul trecut a fost 6,2%, "foarte scazuta in comparatie cu a altor tari mari din Europa, precum Polonia, Franta sau Germania". Mai mult, enciclopedia are si o versiune in limba romana (evident, nu atat de bogata in continut precum cea in engleza), disponibila la http://ro.wikipedia.org.

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/o-enciclopedie-care-va-informeaza-sau-invers-978463
978463
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.