Niciodata sec

Postat la 24 iulie 2007 1 afişăre

Barul e plin de sticle cu bauturi fine, dar lipsesc ideile de aranjare a lor in pahar? Cocktailbuilder afiseaza zeci de combinatii posibile. Si probabile.

Barul e plin de sticle cu bauturi fine, dar lipsesc ideile de aranjare a lor in pahar? Cocktailbuilder afiseaza zeci de combinatii posibile. Si probabile.

 

Totul e limpede precum vodka scandinava. Site-ul primeste lista de bauturi aflate in barul de acasa si genereaza apoi toate cocteilurile din propria baza de date care contin cel putin unul dintre ingredientele din stoc. Si lista nu e deloc modesta, contine toate tipurile de cocteiluri cunoscute si de cei mai nepriceputi chelneri, dar si specialitati care ajung doar in paharele unui barman profesionist. Dar nu acesta e punctul forte, atata vreme cat exista site-uri aparute cu mai mult timp in urma si care si-au format in timp o lista atotcuprinzatoare de retete, de felul cocktail.com. Toate acestea au insa un traseu rigid, utilizatorul trebuind sa introduca numele unui cocteil pentru a afla ce contine sau sa consulte actualizarea site-ului cu alte retete, iar cine vrea sa urmeze una dintre ele nu are alta varianta decat sa cumpere bauturile si ingredientele necesare. Cocktailbuilder.com e gandit altfel. Mixul de licori pune in prim-plan bauturile deja aflate la indemana in frigiderul sau bufetul de-acasa al utilizatorului si ofera variante de combinare a lor.

 

Totusi, in contrast cu obiectul lui de activitate, site-ul e foarte sec - ofera exact ce te-ai astepta si nimic mai mult. Singura extravaganta o reprezinta faptul ca site-ul retine IP-ul calculatorului oricarui amator de bauturi si la urmatoarea vizita catalogul propriu apare automat. Iar din lista de amestecuri posibile pot fi selectate numele care rezoneaza cel mai bine cu preferintele utilizatorului si retinute pentru urmatoarea petrecere acasa. Site-ul este facut de un programator din Seattle si pana de curand nici nu se putea lauda cu mai mult de 30 de vizitatori pe zi. Faptul ca pagina web a fost premiata la categoria "fun stuff" in cadrul unei importante competitii intre site-uri i-a crescut insa popularitatea peste noapte si probabil ca dolarii din reclamele Google, singurele momentan, i-au dat posibilitatea realizatorului sa-si completeze la randu-i propria colectie de bauturi de acasa. Dar si sa intrevada alte servicii pe care le-ar putea oferi pagina de Internet in viitorul apropiat. Unul dintre ele este posibilitatea de a genera o lista completa de cocteiluri ce pot fi realizate fara alte achizitii de ingrediente - lista care, printata, sa joace eventual rolul de meniu la urmatoarea petrecere intre prieteni.      

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Niciodata sec
/business-hi-tech/niciodata-sec-1009905
1009905
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.