Mihai Filip: Antreprenor dintotdeauna

Postat la 20 decembrie 2022 195 afişări

Mihai Filip: Antreprenor dintotdeauna

Vârstă: 36 de ani

Funcţie: CEO & founder

Companie: Oves Enterprise

Cifră de afaceri (2021): 3 mil. euro

Număr de angajaţi: 110

Experienţă: Pe lângă Oves Enterprise, mai deţine, împreună cu soţia sa, clinica de chirurgie estetică Beauty Concept (unde el este manager) şi Oves Empire, companie de construcţii. În total, deţine sau este asociat în 7 companii, de diferite dimensiuni, în România şi în afara ţării. Spune că este antreprenor dintotdeauna şi încă din timpul facultăţii a deschis primul business în domeniul fashion. A lansat, de fapt, unul dintre primele site-uri cu produse de lux din România, Oves.ro. După absolvirea facultăţii, şi-a continuat studiile, cu masterat şi doctorat în Business. În 2015, la puţin timp după finalizarea Doctoratului, a înfiinţat Oves Enterprise.


Ambiţia sau talentul - ce contează cel mai mult pentru a avea succes?

Chiar dacă ambele sunt importante, consider că, dacă ai ambiţie, este imposibil să nu reuşeşti. Încă de mic am fost învăţat că trebuie să muncesc mult, să lupt pentru visele mele, să nu mă dau bătut orice s-ar întâmpla, iar într-o zi voi reuşi. Lucru care s-a şi întâmplat. Este adevărat că muncesc foarte mult, sunt mereu conectat la business, însă duc o viaţă pe placul meu.

Ce ţi-ar plăcea să ai şi nu deţii în prezent?

Pot spune că am cam tot ce îmi doresc. Singurul lucru de care am nevoie şi pe care nu îl am este timpul.  Care este de altfel şi cel mai mare asset. Muncesc frecvent 15 ore pe zi, dar încerc ca, în weekend, să mă odihnesc, să-mi dau voie să mă relaxez, nu atât pentru a o lua de la capăt luni dimineaţa mai odihnit, dar şi pentru a-mi oferi luxul de a sedimenta deciziile luate în săptămâna încheiată şi a putea genera noi idei care să ne sprijine în demersul de a creşte susţinut în plan profesional. În acest moment, implementez multe lanţuri ierarhice în companie, pentru a face pasul de la compania-om la o structură funcţională şi în lipsa mea. Obiectivul este ca businessul să-şi continue creşterea fără să mai depindă de mine, iar asta, în viitor, îmi va oferi mai mult timp pentru mine în plan personal.

În ce loc te simţi cel mai fericit?

Nu este o regulă, starea de bine îmi este în egală măsură satisfăcută şi când sunt la birou şi am o zi challenging, şi când am timp pentru viaţă personală. Cred, totuşi, că sunt cel mai fericit când petrec timpul cu familia şi prietenii.

Care este cea mai realizare din viaţa ta de până acum?

Sunt foarte multe lucruri de care sunt mândru. De exemplu, sunt foarte mândru de parcursul Oves de până la acest moment, sau cât de mult a crescut clinica Beauty Concept. Dar cred că cea mai mare realizare a mea este faptul că pot duce o viaţă aşa cum mi-am dorit-o. Şi pot oferi familiei mele o viaţă aşa cum merită şi cum mi-am dorit mereu să o pot face.

Dacă ar fi să oferi un rating vieţii tale de până acum, între 1 şi 10, care ar fi acesta?

Poate că nu am chiar viaţa perfectă, dar este aproape de perfecţiune. :) Deci acum sunt la un 9. Când voi avea mai mult timp liber, cred că voi fi mai aproape de 10. Nu cred că voi reuşi un 10 perfect, fiind foarte critic cu mine şi cu timpul pe care îl petrec – de aceea muncesc atât de mult.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tehnologie,
Mihai Filip,
Oves Enterprise

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.