Laptop de aeroport

Postat la 21 octombrie 2008 34 afişări

Laptopurile ultraportabile, mai mici ca dimensiuni si mai usoare decat computerele portabile obisnuite, castiga teren mai ales in randul celor care detin deja un laptop. Tendinta ar putea insemna pentru producatori un numar de doua ori mai mare de computere vandute, fara a fi nevoie sa reinventeze roata.

Intr-o sala de asteptare din aeroportul londonez Heathrow, un tanar tranteste cateva bagaje pe jos, se asaza langa ele si scoate un laptop care aproape ca ii incape in palma. Dupa ce se conecteaza la o retea de internet wireless, incepe sa tasteze de zor, fara sa para incomodat de dimensiunile reduse ale computerului si implicit ale tastelor. Cativa metri mai incolo, un alt pasager urmareste o prezentare in PowerPoint tot pe un minicomputer al carui ecran nu depaseste 25 de centimetri.

 

Laptopurile de mici dimensiuni, care nu cantaresc mai mult de doua kilograme, au inceput treptat sa le inlocuiasca pe cele obisnuite, pe masura ce au preluat tot mai multe dintre functiile pe care le poate indeplini orice computer portabil. Multi au ajuns sa considere aceste laptopuri in miniatura o alternativa viabila pentru un computer de dimensiuni mari: pe de-o parte, unii cumpara un computer ultraportabil chiar daca au deja un laptop obisnuit, argumentul lor fiind nevoia de mobilitate, iar pe de alta parte, specialistii sustin ca multi consumatori prefera sa inlocuiasca de tot laptopul obisnuit cu unul ultraportabil.

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
laptop,
portabil,
notebook,
producatori,
tendinte
/business-hi-tech/laptop-de-aeroport-3345279
3345279
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.