Doi tineri de 30 de ani, soţ şi soţie, fac cu firma lor din Bucureşti 2,3 milioane de euro pe an

Autor: Razvan Muresan Postat la 10 februarie 2014 24351 afişări

Compania Zitec, un producător local de aplicaţii online, dezvoltat de Simona şi Alexandru Lăpuşan, a înregistrat anul trecut afaceri de 2,3 milioane euro, în creştere cu peste 60% comparativ cu anul 2012. În companie lucrează 90 de specialişti software.

Doi tineri de 30 de ani, soţ şi soţie, fac cu firma lor din Bucureşti 2,3 milioane de euro pe an

Compania Zitec, un producător local de aplicaţii online, dezvotat de Simona şi Alexandru Lăpuşan, a înregistrat anul trecut afaceri de 2,3 milioane euro, în creştere cu peste 60% comparativ cu anul 2012. În companie lucrează 90 de specialişti software.

Jumătate din veniturile companiei din 2013 au provenit din proiecte livrate pe plan extern, în principal către clienţi din SUA, Marea Britanie, Grecia, Cipru sau Arabia Saudită. Pe plan local, compania a înregistrat performanţe notabile şi pe zona de eCommerce, în portofoliu având primul proiect extern al celui mare retailer online din România, website-ul liderului din retailul offline de produse electroIT, precum şi soluţia eCommerce pentru liderul în servicii de turism.

În 2013, Zitec a continuat investiţiile în start-up-uri, printre cele mai importante proiecte susţinute numărându-se HuddleHero.com (SUA), platformă online dedicată amatorilor de sporturi de echipă, şi editura de benzi desenate HAC!BD (România), valoarea investiţiilor ridicându-se la peste 150.000 de euro.

„În ultimele şase luni am dezvoltat integral platforma HuddleHero.com, cu scopul de a o transforma într-o interfaţă prietenoasă, interactivă. Proiectul a debutat luna trecută, reunind peste 40.000 de echipe sportive amatoare înregistrate în Statele Unite, active în peste 400 de ligi, practic fiind cea mai cuprinzătoare platformă de profil din lume. De asemenea, am continuat investiţiile şi în revista Harap Alb continuă, lansând aplicaţia mobilă Super Erou, prin care iubitorii de benzi desenate să poată accesa reviste dedicate direct de pe telefoane mobile şi tablete”, a declarat Alexandru Lăpuşan, CEO şi co-fondator Zitec.

În acest an, compania va continua recrutările, estimând să ajungă la peste 120 de specialişti, şi se va concentra pe îmbunătăţirea continuă a calităţii produselor şi serviciilor oferite.

„Anul trecut ne-am axat atât pe extinderea echipei, a portofoliului de tehnologii software pe care lucrăm, cât şi pe creşterea calităţii serviciilor de dezvoltare, iar obiectivul principal din acest an este consolidarea echipei. În paralel, vom continua să punem accent pe calitatea soluţiilor şi serviciilor furnizate”, a adăugat Lăpuşan.

În prezent, Zitec are în portofoliu 72 de clienţi, pentru care livrează proiecte şi soluţii software bazate pe o serie de tehnologii open source, precum PHP, Magento, Drupal, Ruby, aplicaţii pentru dispozitive mobile (Android, iOS), dar şi soluţii bazate pe tehnologii Microsoft.

Departamentul Zitec specializat în servicii de Online Marketing a continuat să se dezvolte şi în 2013 prin mărirea portofoliului de clienţi, cât şi prin creşterea valorii bugetelor de AdWords gestionate, cu peste 50% faţă de anul 2013.

În acest an, reprezentantul Zitec apreciază o creştere a numărului de proiecte desfăşurate pe plan local, în special pe zona de mobilitate, pe măsură ce companiile autohtone îşi vor îndrepta atenţia tot mai mult către dezvoltarea versiunilor pentru mobil ale site-urilor, dar şi a aplicaţiilor mobile.

„Aproape 80% dintre posesorii de smartphone din România, respectiv un sfert din populaţie, utilizează dispozitivul mobil pentru a naviga zilnic pe Internet, iar jumătate dintre aceştia folosesc aplicaţiile mobile. Privind aceste statistici, este uşor de înţeles de ce companiile româneşti ar trebui să îşi concentreze atenţia către zona de mobilitate în acest an”, a explicat Alexandru Lăpuşan.

Printre cele mai importante proiecte software mobile locale dezvoltate de Zitec se numără Paravion.ro powered by Vodafone, pentru care, anul trecut, a câştigat premiul Best Mobi Site, în cadrul Galei Start Mobile, organizată de Google România în parteneriat cu IAB România. În plus, Zitec a fost premiat în cadrul galei Webstock 2013 pentru aplicaţiile Booze-O-Meter şi Super Erou, aceasta din urmă primind şi premiul special la Droidcon 2013.

În plus, o nouă direcţie de business a Zitec în acest an va fi furnizarea de soluţii hardware, un prim pas în  dezvoltarea acestui segment fiind realizat prin preluarea unei companii de profil, anul trecut.

„În completarea capabilităţilor pe care le deţinem pe zona de aplicaţii online, cloud, mobile şi consultanţă, ne dorim extinderea gamei de servicii şi către embedded software. În consecinţă, am integrat în echipă specialişti din zona device-urilor inteligente”, a declarat Alexandru Lăpuşan, referitor la preluare.

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/doi-tineri-de-30-de-ani-sot-si-sotie-fac-cu-firma-lor-din-bucuresti-2-3-milioane-de-euro-pe-an-12053920
12053920
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.