Sute de civili sirieni, epuizaţi, evacuaţi din cartiere rebele de la Homs

Postat la 10 februarie 2014 61 afişări

Câteva sute de civili sirieni, palizi şi cu ochii încercănaţi, au fost evacuaţi duminică de către ONU din cartiere rebele de la Homs, în pofida violenţelor care au perturbat prima operaţiune umanitară de acest tip, efectuată după aproximativ 20 de luni în acest oraş devastat.

Sute de civili sirieni, epuizaţi, evacuaţi din cartiere rebele de la Homs

 Acest efort umanitar a avut loc cu o zi înaintea reluării negocierilor între regim şi opoziţie, sub egida ONU, la Geneva, unde prima rundă nu a permis vreun progres în vederea soluţionării conflictului, care s-a soldat cu peste 136.000 de morţi şi milioane de refugiaţi şi deplasaţi în decurs de aproape trei ani.

După evacuarea unui prim grup de 83 de civili, vineri, conform prevederilor unui acord încheiat între rebeli şi regim prin intermediul ONU, 611 civili - inclusiv 210 femei şi 180 de copii - au fost evacuaţi duminică din cartiere situate în partea veche a oraşului Homs (centru), asediate de către armată începând din iunie 2012, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un ONG cu sediul în Marea Britanie.

Potrivit ONG-ului, dintre aceştia "130 de tineri s-au predat autorităţilor siriene, sub supervizarea ONU" şi "vor fi eliberaţi în curând".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
civili,
evacuare,
siria,
cartiere,
rebeli,
epuizare,
onu,
devastare,
ochi
/actualitate/sute-de-civili-sirieni-epuizati-evacuati-din-cartiere-rebele-de-la-homs-12053660
12053660
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.