Marketing cultural deştept: cum să atragi public la un spectacol de balet (VIDEO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 09 februarie 2014 222 afişări

Pentru a aduce în sală cât mai mulţi spectatori, o companie de balet din New York, City Ballet, s-a gândit la o metodă inedită.

Marketing cultural deştept: cum să atragi public la un spectacol de balet (VIDEO)

Demersul la care s-a gândit compania, scrie New York Times, a fost angajarea unui artist stradal, JR, cunoscut pentru lucrările sale care constau în fotografii enorme amplasate în diverse spaţii urbane.

JR a realizat o fotografie transpusă pe o folie de vinil cu suprafaţa de 600 mp, apelând la 80 de dansatori din compania de balet aşezaţi astfel încât să închipuie un ochi gigantic.

Fotografia a fost instalată în piaţeta din faţa teatrului unde îşi desfăşoară activitatea City Ballet, pentru a atrage atenţia trecătorilor, care fie se întind pe ea şi fac poze, ori se urcă în clădirile din jur pentru a o vedea mai bine.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/marketing-cultural-destept-cum-sa-atragi-public-la-un-spectacol-de-balet-video-12050222
12050222
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.