Pe ce pieţe emergente mai merită să investeşti

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 09 februarie 2014 99 afişări

Investitorii speculativi au ieşit în ianuarie de pe pieţele emergente în cel mai rapid ritm din 2011 încoace: fondurile de investiţii specializate pentru economiile emergente au suferit cele mai mari pierderi (12,2 mld. dolari în toată luna ianuarie), iar recomandările de investiţii pentru următoarele luni nu arată deloc bine.

Pe ce pieţe emergente mai merită să investeşti

Unii bancheri continuă să mizeze însă contra curentului: cei de la Saxo reamintesc că în august 2013, când izbucnise teama că Rezerva Federală opreşte tiparniţa şi pieşele de acţiuni căzuseră, ei au mizat în continuare pe relansarea acţiunilor din economiile emergente, ceea ce s-a şi întâmplat.

Din punctul lor de vedere, economiile recomandabile sunt Turcia şi Indonezia (care traversează corecţii bursiere şi valutare, dar de scurtă durată), precum şi Mexic şi Filipine (economii în relansare, cu perspective solide).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pe-ce-piete-emergente-mai-merita-sa-investesti-12050120
12050120
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.