PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarea săptămână

Postat la 08 februarie 2014 134 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 16 februarie.

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarea săptămână

BANAT

Valorile termice pe întreaga regiune vor fi în creştere, urmând a se înregistra temperaturi peste cele obişnuite ale perioadei din an, cu maxime între 8 şi 11 grade şi minime preponderent pozitive, între 0 şi 4 grade. Până la sfârşitul intervalului, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi destul de ridicată, fiind de aşteptat mai ales ploi, în general slabe.

CRIŞANA

Valorile termice vor fi în creştere în toată regiunea, urmând a se înregistra temperaturi peste cele climatologic normale, cu o medie a maximelor între 8 şi 11 grade şi minime preponderent pozitive, între 0 şi 4 grade. Până la sfârşitul intervalului, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi destul de ridicată, fiind de aşteptat mai ales ploi, cu caracter temporar şi în general slabe cantitativ.

TRANSILVANIA

Până la sfârşitul intervalului de prognoză regimul termic nu va avea variaţii importante de la o zi la alta, iar valorile se vor situa peste cele înregistrate în mod obişnuit în prima jumătate a lunii februarie, cu o medie a maximelor între 3 şi 7 grade şi a minimelor între -4 şi -2 grade. Vor fi posibile precipitaţii slabe, mixte.

MARAMUREŞ

Pe parcursul întregului interval, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori mai ridicate decât ar fi normal în prima jumătate a lunii februarie, media maximelor fiind în creştere până la valori de 6-8 grade. În privinţa minimelor, acestea vor oscila uşor în jurul unei medii de 0 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii, mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă, în general slabe cantitativ, va creşte.

MOLDOVA

Se estimează o creştere de temperatură ce va determina valori în general peste cele obişnuite ale perioadei, media maximelor urmând a se situa între 3 şi 6 grade, iar a minimelor între -4 şi -1 grad. În intervalul 9 -14 februarie apar condiţii pentru precipitaţii slabe, mixte.

DOBROGEA

Se estimează o creştere a temperaturilor, acestea urmând a se menţine relativ constante până spre sfârşitul intervalului de prognoză; media maximelor va fi de 5-8 grade, valori uşor peste cele climatologic normale, iar pe timpul nopţilor se aşteaptă o medie de 1-4 grade. Precipitaţiile vor fi neînsemnate, trecătoare, sub formă de ploi slabe sau burniţă.

MUNTENIA

Este estimată o creştere de temperatură, regimul diurn urmând a se situa în medie între 5 şi 9 grade, iar cel al minimelor între -4 şi -1 grad, fără a se înregistra variaţii importante de la o zi la alta, până spre sfârşitul intervalului. Vor fi posibile doar precipitaţii trecătoare, neînsemnate cantitativ, la început fulguieli, apoi mai ales burniţă sau ploi.

OLTENIA

Estimările indică o creştere a temperaturilor şi menţinerea acestora relativ constante până la sfârşitul intervalului de prognoză, cu o medie a valorilor maxime de 4-8 grade, iar a minimelor de -4 - 0 grade. Sunt prognozate precipitaţii slabe, cu caracter local, mai ales ploi sau burniţă.

LA MUNTE

În cea mai mare parte a intervalului de referinţă, regimul termic diurn se va menţine relativ constant, la valori uşor mai ridicate decât normalul climatologic al perioadei. Astfel, media maximelor se va situa între 0 şi 5 grade. În privinţa temperaturilor minime este estimată o creştere a acestor valori la medii de -4 până la -2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii slabe, sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare va creşte.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/prognoza-meteo-cum-va-fi-vremea-in-urmatoarea-saptamana-12043139
12043139
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.