Îţi place literatura? Fă-ţi vacanţa aici (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 08 februarie 2014 135 afişări

Cei ce se simt foarte bine în biblioteca personală nu trebuie să dispere la gândul că vor pleca în vacanţă departe de cărţi, fiindcă în lume există hoteluri ai căror proprietari s-au inspirat din biblioteci cunoscute sau din literatură pentru a le decora.

Un exemplu ar fi Taj Falaknuma Palace din Hyderabad, India, cândva reşedinţa suveranilor fostului stat Hyderabad. Căzut în ruină după împărţirea Indiei din 1947, a fost restaurat ulterior de către Taj Hotels, care a adus la locul său o colecţie de opere de artă şi cărţi ale foştilor suverani. Mai mult, în cadrul hotelului se află şi o copie a bibliotecii Castelului Windsor, cu şase mii de cărţi, unele dintre ele rarităţi.

Pe malului Nevei, la Sankt Petersburg în Rusia, se află hotelul Sonia, decorat într-un stil inspirat de cartea "Crimă şi pedeapsă" a lui Dostoievski. În unele camere ale hotelului se află reproduceri ale Madonei Sixtine pictate de Rafael, la care se face referire în carte, iar în altele se află covoare sau afişe cu citate din roman.

Pe Madison Avenue la New York, se găseşte The Library Hotel, ale cărui decoraţiuni sunt inspirate de clasificarea zecimală Dewey, creată de Melvil Dewey la finalul secolului al nouăsprezecelea pentru biblioteci. Fiecare dintre cele zece caturi ale clădirii aminteşte de una din categoriile clasificării, iar cele şaizeci de camere adăpostesc o colecţie de cărţi grupate după subiectul etajului. Există şi o sală de lectură deschisă non-stop, precum şi un bar pe acoperiş, menit să inspire poeţii.

Un alt hotel literar s-a amenajat în locul unde Dylan Thomas, considerat cel mai mare poet al Ţării Galilor, venea să bea un pahar în ultimii ani de viaţă. Browns Hotel din Laugharne, care se recomandă drept bar cu camere, păstrează atmosfera veselă din vremea când poetul îi era client.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/iti-place-literatura-fa-ti-vacanta-aici-galerie-foto-12043581
12043581
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.