GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Speranţe pentru relansarea consumului

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 09 februarie 2014 100 afişări

România a ajuns în decembrie 2013 pe locul al treilea în UE după ritmul creşterii anuale a comerţului cu amănuntul (5,9%), conform Eurostat, fiind depăşită numai de Luxemburg şi Polonia.

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Speranţe pentru relansarea consumului

Faţă de noiembrie 2013, vânzările de retail ajustate sezonier au crescut cu 0,6% în decembrie, de două ori mai mult decât creşterea medie din primele 11 luni ale anului, remarcă analiştii ING Bank România.

Tendinţa este cu atât mai importantă cu cât este însoţită de o relansare a comerţului cu produse nealimentare, care marchează întotdeauna o sporire a încrederii consumatorilor: "Această redresare îşi are originea într-o majorare reală a salariilor, în condiţiile reducerii inflaţiei. Expansiunea consumului este de salutat şi credem că ea va juca un rol mult mai important în creşterea economică din 2014".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-sperante-pentru-relansarea-consumului-12051523
12051523
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.