Bogdan Tudor, Class IT: Cloudul este un concept de marketing inventat ca să ajute în promovare

Autor: Razvan Muresan Postat la 15 octombrie 2014 625 afişări

Bogdan Tudor, fondatorul companiei Class IT Outsourcing, spune că apariţia termenului "cloud" este o strategie de marketing eficientă, menită să ajute dezvoltarea industriei de stocare a datelor.

Bogdan Tudor, Class IT: Cloudul este un concept de marketing inventat ca să ajute în promovare

"Am folosit, încă din anii 2000, servicii de cloud. Am folosit un cont de e-mail, pe care îl avem la un furnizor extern. Acel cont de e-mail era găzduit pe un server extern, adică ceea ce numim astăzi în cloud. Iar toată nebunia aceasta din jurul cloudului este de fapt un concept de marketing care să ajute în promovare. De ce să ajute în promovare? Pentru că e mult mai uşor de explicat unei persoane care nu are cunoştinţe tehnice, prin acest termen, că datele sunt în afară, găzduite într-un mod securizat care permite accesarea oricând, decât să îi prezinţi o listă întreagă de caracteristici tehnice. Iar termenii tehnici ar fi extrem de greu de înţeles de către un utilizator obişnuit", spune Bogdan Tudor.

Potrivit antreprenorului, există o nebuloasă referitor la cine are acces la acele date, când poate să aibă acces, care sunt termenii de livrare ai serviciului, din punct de vedere al furnizorului.

"Utilizatorii, chiar dacă au acces la aceşti termeni, îi privesc ca pe mii de puncte peste care de obicei trec cu mouse-ul de sus până jos, fără să le citească, pentru a da accept. Asta este adevărata problemă a cloudului, pentru că printre acele mii de puncte se află lucruri esenţiale, care ţin de cine are acces la acele date, când au acces la acele date, posibilităţi de acces, metode de recuperare în caz de dezastru sau limitarea răspunderii furnizorului. Citind cu atenţie veţi descoperi că, de cele mai multe ori, furnizorul nu are nicio responsabilitate faţă de dumneavoastră. De aceea sugestia mea este să încercaţi să fiţi atenţi poate nu la toate paragrafele, dar să citiţi măcar în mare atunci când vine vorba de migrarea în cloud", explic[ Tudor.

Bogdan Tudor conduce compania de externalizare de servicii IT Class IT, pe care a înfiinţat-o în anul 2005. Class IT şi-a dublat an de an cifra de afaceri până în 2008, iar apoi a continuat să înregistreze o creştere anuală de aproximativ 30-40%, atingând 3 milioane de euro anul trecut ca urmare a proiectelor derulate cu peste 200 de clienţi. În subordinea lui Tudor sunt 100 de angajaţi şi alţi 50 de colaboratori, cifră care va ajunge la un total de 200 până la finele acestui an. Din 2011, Bogdan Tudor a decis să extindă compania şi la nivel internaţional prin Class IT International în San Francisco, SUA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cloud,
class it,
bogdan tudor
/business-hi-tech/it/bogdan-tudor-class-it-cloudul-este-un-concept-de-marketing-inventat-ca-sa-ajute-in-promovare-13390862
13390862
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.