Cinci civili au fost ucişi în bombardamente în apropiere de Mariupol

Autor: Ioana Bojan Postat la 14 octombrie 2014 46 afişări

Cinci civili care participau la o ceremonie funebră au fost ucişi marţi în bombardamente la periferia oraşului port strategic Mariupol, din sud-estul Ucrainei, a anunţat Primăria.

Rebeli proruşi au deschis focul asupra satului Sartana, situat la periferia oraşului Mariupol. Mai multe obuze au explodat în sat, omorând cinci civili şi rănind alţi zece, a precizat Primăria pe site-ul său.

Un port la Marea Azov, Mariupol, ultimul mare oraş aflat sub control ucrainean în est, a fost timp de mai multe zile, în septembrie, scena unor confruntări între armată şi rebeli.

Oraşul este considerat o zonă strategică, iar dacă separatiştii vor prelua controlul asupra lui vor asigura o legătură între frontiera rusă şi Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Moscova în martie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
BOMBARDAMENTE,
/actualitate/cinci-civili-au-fost-ucisi-in-bombardamente-in-apropiere-de-mariupol-13386028
13386028
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.