Jihadiştii din cadrul grupării Stat Islamic asediază un oraş din apropiere de Bagdad

Autor: Gaidau Ion Postat la 15 octombrie 2014 63 afişări

Jihadiştii din cadrul grupării Stat Islamic (SI) au încercuit marţi Amriyat al-Falluja, unul dintre ultimele fiefuri ale armatei din provincia Al-Anbar, la vest de Bagdad, potrivit şefului poliţiei locale.

"SI a sosit la Amriyat al-Falluja din trei direcţii. Suntem asediaţi aproape în totalitate", a spus Aref al-Janabi, contactat telefonic de AFP.

"Până acum ne ţinem bine, avem sprijinul combatanţilor tribali", a adăugat el. "Dar, dacă Amriyat al-Falluja cade, bătălia se va deplasa la porţile Bagdadului şi Kerbala", a avertizat el.

Oraşul Amriyat al-Falluja este situat la aproximativ 40 de kilometri vest de Bagdad.

Armata irakiană, în pofida sprijinului aerian al coaliţiei internaţionale şi ajutorului din partea triburilor locale, a pierdut în mare parte provincia Al-Anbar, cu majoritate sunnită, după o serie de atacuri jihadiste care au slăbit poziţiile sale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IRAK,
CONFLICT,
JIHADIŞTI
/actualitate/jihadistii-din-cadrul-gruparii-stat-islamic-asediaza-un-oras-din-apropiere-de-bagdad-13389335
13389335
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.