Flip Technologies | Flip.ro

Postat la 31 ianuarie 2023 98 afişări

Flip Technologies | Flip.ro

Flip.ro este platforma dedicată telefoanelor recondiţionate. Pe Flip, utilizatorii îşi pot vinde vechiul telefon online, într-un mod rapid şi uşor sau îşi pot achiziţiona un telefon recondiţionat de experţi, cu garanţie 12 luni şi drept de retur 30 de zile, cu până la 40% mai ieftin faţă de preţul unui telefon nou. 

Descrierea inovaţiei:

Flip.ro este o platformă de e-commerce înfiinţată în 2019 în România, de către trei tineri antreprenori români, cu scopul de a revoluţiona modul în care electronicele sunt vândute şi cumpărate. Primul pas a fost făcut în ultima parte a anului 2019, cu o investiţie iniţială de 120.000 de euro, iar al doilea, în 2020, cu încă 250.000 de euro. Apoi, în 2021, Flip.ro a atras eMAG în acţionariat, cu o investiţie totală de 8 milioane de euro. Tranzacţia s-a făcut prin eMAG Ventures – un vehicul de investiţii pentru companii de tehnologie. Flip.ro se concentrează pe recondiţionarea telefoanelor mobile, oferind soluţii inovatoare pentru două provocări majore în procesele de vânzare şi cumpărare. Pe de o parte, platforma online Flip.ro oferă vânzătorilor un instrument de autoevaluare a condiţiei tehnice şi estetice, sigur şi uşor de utilizat. În urma unor întrebări despre telefon, vânzătorul află instant preţul pe care îl poate obţine, nu mai are parte de experienţa anevoiasă şi imprevizibilă disponibilă pe platformele de vânzare existente în piaţă, iar banii vor fi transferaţi direct în contul bancar. Flip se ocupă de tot procesul de vânzare, de la verificare şi reparaţii până la fotografiere şi afişare pe

website. Pe de altă parte, telefoanele

utilizate disponibile spre cumpărare pe piaţă sunt predispuse să aibă defecte ascunse şi, de obicei, sunt vândute fără garanţie. Flip.ro a abordat această provocare şi pune la dispoziţie potenţialilor cumpărători telefoane supuse unei verificări tehnice riguroase, ce cuprinde peste 30 de puncte de control. Telefoanele recondiţionate au şansa la o nouă viaţă şi intră din nou în vânzare însoţite de garanţie de 12 luni, drept de retur, livrare rapidă şi suport permanent pentru clienţi, iar utilizatorii au parte de o experienţă similară cu cea a cumpărării unui telefon nou. Iniţiatorii proiectului sunt George Moroianu, Alin Luca şi Alex Burghelia, fondatorii Flip.ro.

Elementul de noutate:

Flip susţine economia circulară şi atrage atenţia asupra faptului că un produs recondiţionat este mai prietenos pentru planetă. „Calitatea produselor şi modelul de business Flip specific economiei circulare, prin care clienţii pot economisi bani şi pot avea beneficii similare cumpărării unui telefon nou, reprezintă elementele diferenţiatoare ale companiei”, susţin reprezentanţii businessului.

Efectele inovaţiei:

Până acum, Flip a fost lansat în Bulgaria şi Ungaria şi are în plan creşterea businessului şi în alte ţări din regiune, bazânduse pe expertiza centrului propriu de service ce a crescut odată cu businessul Flip. Strategia de execuţie a trebuit ajustată constant pe măsură ce consumul a scăzut pe fondul crizelor succesive care au lovit economia. Modelul de business al companiei Flip s-a pliat bine pe acestă nouă realitate, întrucât oferă clienţilor telefoane ca noi, însă cu preţuri de până la 40% mai mici faţă de telefoanele noi şi, în acelaşi timp, mai prietenoase cu planeta. Compania a înregistrat o creştere de peste două ori a cifrei de afaceri „şi mulţi clienţi fericiţi“. Doar în 2022, 180.000 de clienţi au încercat serviciile Flip, fie că este vorba despre achiziţia unui telefon recondiţionat sau de vânzarea online şi  într-un mod rapid a celui vechi.

George Moroianu, Alin Luca şi Alex Burghelia, fondatorii Flip.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.