eSolutions | ReefDose - sistem wireless de dozare pentru acvarii de recif

Postat la 02 februarie 2023 26 afişări

ReefDose este parte din ecosistemul de soluţii inteligente Red Sea care îşi propune să inoveze domeniul acvaristicii la nivel mondial. Printr-un cumul de tehnologii de tipul IoT, cloud, big data, arhitectură de microservicii, în urma unui parteneriat de lungă durată dintre Red Sea şi eSolutions, rezultatul este asigurarea unui mediu artificial care să împlinească nevoile specifice ale acvariilor marine, de la monitorizarea tuturor parametrilor unui acvariu de recif la controlul echipamentelor de bază.

Descrierea inovaţiei:

ReefDose a fost lansat la jumătatea lui 2021 şi a fost conceput şi construit special pentru suplimentarea zilnică a acvariilor de recif. Produsul face parte din ecosistemul inteligent al Red Sea, integrându-se cu alte dispozitive gestionabile din aplicaţia dedicată ReefBeat®. Astfel, utilizatorul poate avea controlul asupra acvariului de oriunde, oricând, prin intermediul internetului. Pentru a face posibil acest lucru, au construit o platformă cloud la care sunt conectate permanent zeci de mii de dispozitive ale utilizatorilor de pe toate continentele, care generează volume foarte mari de date, procesate în timp real. Pentru a asigura cerinţele stricte de uptime (peste 99.9%), au proiectat arhitectura platformei astfel încât serviciul să fie tolerant la defecţiuni hardware şi incidente ale infrastructurii de cloud (reliability and failover).

De asemenea, partea de software pentru dispozitivele IoT este concepută astfel încât să asigure toleranţa la defecţiuni hardware, probleme de conectivitate la internet sau întreruperi de curent. Red Sea dezvoltă produse pentru acvaristică de 30 de ani; în activităţile companiei este implicată o echipă dedicată de biologi, chimişti şi ingineri. eSolutions este o companie de tehnologie, care dezvoltă soluţii integrate, complexe şi sigure, cu accent pe îmbunătăţirea proceselor care stau în spatele software-ului. „Pasiunea comună pentru viaţa marină şi acvaristică ne-a adus alături de Red Sea în acest proiect, în care o echipă dedicată de 10 persoane contribuie activ la dezvoltarea continuă a platformei de cloud şi a  software-ului (firmware) pentru dispozitivele IoT”, spun reprezentanţii companiei. Marius Staicu, Software Architect în cadrul eSolutions, este cel care a planificat soluţia software şi aspectele procesului de dezvoltare software, a creat arhitectura de sistem şi designul implementării şi a stabilit standardele tehnice, iar Bianca Enache, Project Manager, este responsabilă pentru planificarea, coordonarea, implementarea, executarea şi controlul, conform cu strategia şi obiectivele propuse.

Elementul de noutate:

ReefDose formează un ecosistem alături de alte dispozitive inteligente Red Sea, cu care se poate integra şi acţiona concertat, pentru asigurarea unui mediu artificial care să răspundă nevoilor specifice ale acvariilor marine. Tot acest ecosistem aflat în dezvoltare, prin utilizarea unor tehnologii de tipul IoT, cloud, big data, arhitectură de microservicii, aduce o inovaţie certă în domeniul acvaristicii de la nivel global. Produsul ReefDose redefineşte uşurinţa de utilizare şi funcţionalitatea inteligentă pentru pompele de dozare pentru acvarii marine, oferind programare avansată şi o precizie de dozare extrem de ridicată. Dozatorul de lichide ReefDose a fost construit de la zero pentru a satisface nevoile actuale ale acvariştilor de apă sărată. Folosind capete de dozare personalizate, cu o tehnologie brevetată, acesta este capabil să ofere o precizie incredibilă la o singură picătură, printr-o varietate de programe de dozare. Cele trei setări ale vitezei de dozare oferă o versatilitate suplimentară. Dispozitivul se asigură că doza dorită într-o zi ajunge în acvariu, monitorizează cantitatea de substanţă rămasă în rezervor şi trimite notificări atunci când se apropie de sfârşit.

Efectele inovaţiei:

Sistemul inteligent de dozare ReefDose asigură un nivel optim al mediului din acvariile marine: contribuie la stabilizarea pH-ul şi alcalinităţii, stabilizează şi compensează cantitatea de calciu şi magneziu, totul pentru a reproduce perfect condiţiile naturale. Sistemul este conectat direct la internet, prin wifi încorporat, şi permite utilizatorilor să îl controleze de pe telefon, prin aplicaţia dedicată ReefBeat®, care oferă mai multe opţiuni pentru dozare complet automată, uşor de setat, sau un program simplu de doze planificate individual, oferind atât garanţia dozării corecte, cât şi istoricul dozelor de-a lungul timpului. De asemenea, ReefBeat® trimite notificări direct pe telefon, în cazul unor evenimente neaşteptate. În acest moment, zeci de mii de dispozitive inteligente sunt înregistrate în platforma de cloud: dispozitive de dozare, pompe de apă, sisteme de iluminat, filtre.

Bianca Enache, Project Manager în cadrul eSolutions

Marius Staicu, Software Architect în cadrul eSolutions

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.