Cocteil cu TVA

Postat la 18 septembrie 2007 1 afişăre

O aplicatie care sa calculeze caloriile arse in timpul activitatilor fizice nu e asa de originala incat niciun telefon sa n-o fi inclus pana acum "din fabricatie". Nokia 5500 e doar unul din exemple.

O aplicatie care sa calculeze caloriile arse in timpul activitatilor fizice nu e asa de originala incat niciun telefon sa n-o fi inclus pana acum "din fabricatie". Nokia 5500 e doar unul din exemple.

Dar un model care sa aiba si aplicatii care aduc stiri de business pe ecranul telefonului, pe acelasi terminal destinat, in fond, nisei celor preocupati de propria silueta, e rarisim. Insa noi servicii web destinate telefoanelor mobile pot suplini lipsurile incercate de utilizatorii atipici in folosirea aproape oricarui tip de telefon. De pe mfun.ro, un site lansat in octombrie anul trecut, se pot descarca aplicatii care sa personalizeze telefoanele mobile cu servicii suplimentare. Singura conditie este ca telefonul caruia ii sunt destinate aplicatiile sa cunoasca limbajul de programare Java, o caracteristica indeplinita de cele mai multe dintre telefoanele aflate acum la vanzare in magazine. Dupa inregistrarea gratuita pe site-ul mfun.ro urmeaza etapa alegerii aplicatiilor ce se doresc a fi instalate. Lista, inca modesta, cuprinde aplicatii realizate de firma One Touch Info, detinatoarea site-ului. Dintre cele 14 la numar pot fi mentionate Mobile Business, serviciul care afiseaza cursul valutar, calculeaza TVA si ofera gratuit stiri economice de baza, sau Cocktail Wizard, o aplicatie ce genereaza liste de mixuri alcoolice ce pot fi preparate cu ingredientele introduse de utilizator.

In ciuda gratuitatii, modelul de business prin care site-ul obtine totusi venituri se bazeaza pe reclamele inserate in aplicatii, explica Ioana Ciopraga, director de marketing al companiei care a lansat site-ul. "Concret, anul acesta ne asteptam la incasari din publicitate de aproape 100.000 de euro", declara Ciopraga. Publicitatea nu ar trebui sa-i deranjeze pe cei 5.000 de abonati de acum ai serviciilor, pentru ca este inserata doar in momentele cand se incarca sau actualizeaza aplicatiile, neintrerupand activitatea acestora. Aplicatii similare sunt la ora actuala oferite si de operatorii de telefonie mobila, dar fara a fi gratuite. Site-ul mfun.ro se adreseaza insa doar celor din retelele GSM din Romania, Zapp utilizand tehnologia Brew si nu Java pentru aplicatii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cocteil cu TVA
/business-hi-tech/cocteil-cu-tva-1010416
1010416
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.