Cinema pe banda larga

Postat la 24 iulie 2006 1 afişăre

O companie care vinde filme online a lansat un serviciu prin care productiile pot fi descarcate si apoi vizionate la orice DVD player. Magazinul online al CinemaNow nu e o premiera. Dar e singurul care ofera ceva mai mult.

O companie care vinde filme online a lansat un serviciu prin care productiile pot fi descarcate si apoi vizionate la orice DVD player. Magazinul online al CinemaNow nu e o premiera. Dar e singurul care ofera ceva mai mult.

CinemaNow si rivala Movielink au anuntat ca vor incepe sa comercializeze si cele mai noi filme, acestea fiind disponibile online simultan cu lansarea lor pe DVD, la preturi cuprinse intre 10 si 30 de dolari. Anterior acestui anunt, ambele servicii ofereau downloaduri de filme numai pentru inchiriere, nu si pentru detinere. Astfel, filmele descarcate de pe Movielink pot fi scrise sub forma de date pe un DVD de PC, dar nu pot fi redate pe un DVD player.

CinemaNow, in schimb, a inceput sa comercializeze si filme care, dupa descarcare, pot fi inscriptionate in format DVD, insa odata facut acest lucru, un sistem de securitate face teoretic imposibila copierea lor pe un suport similar. Titlurile Sony Pictures Home Entertainment, MGM, Lionsgate si, de curand, Disney Studios vor fi disponibile pe CinemaNow. Dintre acestea, Movielink are contracte cu primele trei, dar si cu Paramount Home Entertainment, Universal Studios Home Entertainment, Warner Home Video si 20th Century Fox.

"Acesta este cel mai important moment de pana acum la care a ajuns distribuirea digitala a continuturilor informationale de mare valoare", declara directorul executiv al Movielink, Jim Ramo. Totodata, directorul executiv de la CinemaNow, Curt Marvis, a catalogat decizia marilor studiouri de a se implica in acest proiect drept "un pas imens catre distribuirea digitala a filmelor".

De altfel, si analistii s-au grabit sa declare ca e un pas mare pentru Hollywood intr-o industrie care se multumea pana acum sa condamne descarcarea de filme pe internet si care a dat numeroase semne ca ii este greu sa se adapteze la noile mijloace de comunicare. Pe termen lung, unii comentatori anticipeaza ca serviciile de acest gen vor inlocui magazinele de inchirieri sau vanzari de filme cum ar fi Blockbuster sau retailer-ul american Netflix, intr-o industrie a filmelor "pentru acasa" de 24 de miliarde de dolari.

Fisierele sunt descarcate in cateva ore, in functie de conexiunea internet, si au acelasi continut pe care l-ar avea si DVD-ul cumparat din magazin, cu acelasi meniu si interviuri cu protagonistii.

Si tehnologia mai are un avantaj din punctul de vedere al celor care au afaceri in domeniu. Daca protectia la copiere a DVD-urilor nu mai este un obstacol chiar si pentru un hacker amator, noul sistem de securitate pus la punct de CinemaNow isi reinnoieste permanent sistemul de protectie, la fel cum o face, sa spunem, un antivirus.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cinema pe banda larga
/business-hi-tech/cinema-pe-banda-larga-1006514
1006514
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.