CELE MAI INOVATOARE COMPANII DIN ROMÂNIA. Metabeta, platformă data-driven de investiţii care ajută investitorii şi start-up-urile să colaboreze mai bine şi mai eficient

Postat la 03 iulie 2022 55 afişări

Metabeta este o companie de software specializată în aplicaţii de tip SaaS pentru start-up-uri şi investitori. În vara acestui an a ridicat prima rundă de finanţare în valoare totală de 500.000 de euro, rundă condusă de Neogen Capital şi completată de alţi 15 business angels. În prezent, echipa este formată din doi cofondatori şi zece angajaţi.

Descrierea inovaţiei:

Metabeta foloseşte un sistem hibrid de inteligenţă, prin integrarea de date complexe, dar şi prin analiza realizată de către o echipă de specialişti, pentru a conecta start-up-uri cu investitori. Platforma permite descoperirea de noi oportunităţi de investiţii, gestionarea investiţiilor făcute, urmărirea performanţei portofoliului şi raportarea de metrici făcută lunar sau trimestrial de către start-up-uri.

Elementul de noutate:

În prezent, multe dintre deciziile de investiţii sunt bazate mai degrabă pe intuiţie şi mai puţin pe criterii de performanţă şi metrici bine ancoraţi în business. În acelaşi timp, pentru fondatori, un proces de ridicare de capital este epuizant şi durează cel puţin opt luni. În acest context, prin tehnologia folosită, Metabeta inovează felul în care sunt procesate date foarte complexe de business, reducând astfel timpul de analiză al investitorilor şi eliminând biasurile care ar putea să intervină în procesul de investiţie.

Efectele inovaţiei:

Platforma reduce, pe de o parte, efortul investitorilor de a culege şi de a structura informaţii despre potenţiale noi investiţii, iar pe de altă parte reduce efortul petrecut de un fondator în procesul de fundraising, oferindu-i mai mult timp să se concentreze, astfel, pe creşterea businessului.

Metabeta a fost fondată în 2019, de către antreprenorii în serie Marius Ursache şi Vlad Bodi. Ambii cofondatori au experienţă internaţională şi au avut exituri de succes. Marius Ursache (cofondator şi chief executive officer) a fondat companii precum Grapefruit sau Eternime şi predă în prezent la MIT (Massachusetts Institute of Technology), Singularity University şi Techstars. Vlad Bodi (cofondator şi chief product officer) a fondat companii precum Maxcode, Thinslices sau Hppy şi a fost VP of Growth al unuia dintre cele mai mari marketplace-uri B2B din America Latină.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.