Asus NX90 e de acum disponibil si in Romania, la un pret de 10.000 de lei

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 07 octombrie 2010 53 afişări

Producatorul taiwanez Asus a lansat joi in Romania laptopul exclusivist NX90. Programata initial pentru luna septembrie, lansarea a fost amanata pentru inceputul lunii octombrie, dupa ce primul model Asus NX90 a fost furat dintr-un hotel din Bucuresti.

Compania l-a adus la Bucuresti pe David Lewis (foto), designerul care a colaborat la proiectarea modelului si a organizat pentru lansare un eveniment la Ateneul Roman, incheiat cu un recital al artistei Paula Seling.

Incepand din aceasta luna, laptopul va fi disponibil in magazinele din Romania la un pret de 10.000 de lei, producatorul estimand vanzari de cateva sute de bucati pana la sfarsitul acestui an. "Nu ne asteptam la mii de bucati, dar cateva sute de laptopuri vandute reprezinta un obiectiv plauzibil", a declarat Ciprian Donciu, team leader in cadrul Asus Romania.

Modelul exclusivist este considerat de fapt un inlocuitor pentru desktop, mai ales ca greutatea sa depaseste 4 kilograme. A fost proiectat in colaborare cu David Lewis, proprietarul studioului de design recunoscut pentru aspectul produselor exclusiviste Bang & Olufsen, si are un design cu exterior acoperit cu aluminiu polizat, difuzoare pozitionate in afara carcasei, care elimina vibratiile si distorsiunile, si integreaza tehnologiile de sunet Bang&Olufsen ICEpower si Asus SonicMaster. Are doua touch pad-uri care inlocuiesc mouse-ul, plasate de fiecare parte a tastaturii.

"Am dorit sa aducem un sunet autentic, mai ales datorita sistemului de boxe foarte bun. Este un concept nou, un sunet nou. Rupem tacerea", a declarat designerul David Lewis, facand referire si la faptul ca laptopul integreaza cel mai puternic amplificator disponibil in prezent si cele mai mari camere de rezonanta (de zece ori mai mari decat in cazul unui portabil obisnuit).

Modelul NX90 cu ecran LCD FullHD de 18,4 inci este dotat cu placa de baza Asus cu procesor Intel Core i7, memorie DDR3 cu 12Gb SDRAM, hard disk de 640GB si camera web de 2 megapixeli.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT,
Asus,
NX90,
lansare,
David Lewis,
lux,
exclusivist,
Paula Seling
/business-hi-tech/asus-nx90-e-de-acum-disponibil-si-in-romania-la-un-pret-de-10-000-de-lei-7455239
7455239
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.