Anul WiMax

Postat la 10 martie 2006 1 afişăre

In 2005 se vor desfasura aproximativ 150 de programe de testare WiMax, multe fiind comandate de operatorii de telefonie mobila care cauta noi strategii de micsorare a costurilor. Multi analisti cred ca tehnologia WiMax ar putea schimba radical, in urmatorii ani, peisajul industriei de telefonie mobila.

 

NUME DE COD: Tehnologia WiMax, cu numele de cod 802.16-2004, a fost aprobat toamna trecuta, iar primele echipamente compatibile vor fi gata in a doua jumatate a acestui an. Exista unele companii care deja vand echipamente "WiMax-ready", pentru testare.

 

NOUL STANDARD: Standardul initial se refera numai la comunicarea wireless fixa. Urmatoarea versiune, numita 802.16e, va adauga mobilitate (posibilitatea de deplasare intre celule fara a intrerupe conexiunea) si se estimeaza ca standardul va fi aprobat in iunie sau iulie, anul acesta. Echipamentele compatibile cu versiunea mobila a Wi-Max sunt asteptate pe piata spre finalul lui 2006 sau in 2007.

 

AFACERI WIMAX: Numarul companiilor care vand echipamente din sfera WiMax a crescut de la 46, anul trecut, la 244 in prezent.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Anul WiMax
/business-hi-tech/anul-wimax-979072
979072
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.