Amenintarea News Corp.

Postat la 14 aprilie 2006 1 afişăre

Ce se intampla atunci cand afacerea pe care o conduceti se dezvolta din ce in ce mai mult si devine tot mai profitabila?

Ce se intampla atunci cand afacerea pe care o conduceti se dezvolta din ce in ce mai mult si devine tot mai profitabila? De obicei, are loc extinderea pe Internet sau cel putin asta se intampla in cazul lui Rupert Murdoch, detinatorul gigantului media News Corporation.

La mai putin de doua luni dupa ce a achizitionat Intermix Media, o companie care detine peste 30 de pagini de internet, printre care si popularul site de relatii MySpace.com, News Corp. a pus ochii pe o noua afacere online. De data aceasta noua achizitie este ceva mai scumpa, insa Rupert Murdoc este de parere ca ii va extinde prezenta pe Internet si va constitui motorul de crestere al gigantului media pe care il detine.

Pentru preluarea IGN Entertainment, o companie online care produce jocuri video si detine mai multe site-uri de divertisment, News Corp. a scos din buzunar 650 de milioane de dolari, bani gheata, comparativ cu Intermix Media care a costat gigantul media nu mai mult de 580 de milioane de dolari, de asemenea cash.

News Corp., detinatorul retelei de televiziune Fox si a studiourilor de film Twentieth Century Fox, a anuntat recent ca o divizie de internet, care sa se ocupe de site-urile de stiri, sport si divertisment ale companiei, reprezinta o investitie extrem de profitabila. Noua divizie? Fox Interactive Media, bineinteles.

IGN Entertainment va adauga la colectia de site-uri ale News Corp. pagini de Internet unde utilizatorii se pot juca diferite jocuri video, printre care IGN.com, GameSpy.com, TeamXbox.com sau 3DGamers.com, dar si pagini cu subiecte legate de lumea filmului – IGN FilmForce si Rotten Tomatoes.

Insa, lucrurile bune nu vin niciodata singure... News Corp. va prelua, pe langa reteaua de site-uri de diverisment IGN, si datoria de 50 de milioane de dolari a acesteia. Cu toate acestea, Murdoc este de parere ca aceste doua afaceri online vor creste traficul de utilizatori pe Internet ai gigantului media la 70 de milioane de utilizatori in fiecare luna.

Si extinderea pe Internet a News Corp. nu se incheie aici. De vreme ce compania a "pus la ciorap" doua miliarde de dolari pentru achizitia de afaceri online, suma din care pana acum au fost cheltuiti doar aproximativ 1,3 miliarde de dolari, ceva ne spune ca Murdoc mai are o companie in vizor. Nu numai atat, dar la inceputul lunii august, oficialii companiei au recunoscut ca sunt deja in tratative cu o companie specializata in cautarea pe internet, in vederea preluarii acesteia. Sa fie vorba, asa cum s-a zvonit, de motorul de cautare multimedia Blinx?  Raspunsul il vom avea in curand.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Amenintarea News Corp.
/business-hi-tech/amenintarea-news-corp-1005627
1005627
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.