Starleta lunii

Postat la 27 martie 2007 1 afişăre

Un film cu acest nume s-a mai facut si acum doi ani. Care dintre cele doua "Employee of the Month" este mai bun? Pai, probabil al doilea, fie si pentru unicul motiv ca o are pe Jessica Simpson pe afis.

Un film cu acest nume s-a mai facut si acum doi ani. Care dintre cele doua "Employee of the Month" este mai bun? Pai, probabil al doilea, fie si pentru unicul motiv ca o are pe Jessica Simpson pe afis.

 

Dar cum este extrem de probabil sa nu stiti cine este Jessica Simpson, urmatoarele informatii ar trebui sa va ajute: face parte din generatia Spears-Aguilera, e o diva pop si se chinuie de mama foului sa devina si actrita.

 

Revenind la "Angajatul lunii", ambele filme pornesc de la aceeasi premisa: un astfel de titlu, pierderea/obtinerea lui si rezultatele nefericite/fericite produse de eveniment. Angajatul lunii este Vince (Dax Shepard), casier la un mare supermarket si castigator a 17 asemenea titluri in ultimii doi ani. El are cele mai rapide maini de pe Coasta de Vest si, impreuna cu un cititor de coduri performant, formeaza un tandem acrobatic care lasa pe toata lumea cu gura cascata. Din aceasta cauza, micul univers al supermarketului este la picioarele rautaciosului Vince, iar acesta nu sta deloc pe ganduri cand vine vorba sa-i trateze de sus pe ceilalti angajati. Dintre acestia, lenesul Zack (Dane Cook), care timp de zece ani si-a dat toata osteneala sa nu faca absolut nimic la lucru, este singurul suficient de tupeist sa-i dea replica arogantului casier-sef.

 

Dar situatia se schimba in momentul in care in supermarket se angajeaza Amy, o frumoasa casierita despre care circula zvonul ca nu iese cu colegii de serviciu decat daca acestia sunt posesorii unui titlu de "angajatul lunii". Cum Zack o place foarte mult si cum Vince considera ca farmecele lui Amy vin la pachet cu urmatorul titlu, intre cei doi incepe o competitie acerba, in care ajung sa se implice rand pe rand toti angajatii supermarketului.

 

Pentru noi, "Employee of the Month" vine perfect dupa o saptamana grea de lucru, cand nu vrei decat sa faci haz de colegii mai apreciati decat tine sau de sefii care te uita cand vine vorba de mariri de leafa. Pentru ca filmul incepatorului Greg Coolidge asta si face: demitizeaza fantastica ambitie americana, aruncand in aer pe parcurs si regulile "politically correct", cu atata atentie urmarite in SUA. Managerul supermarketului este cam gay, seful cel mare are un metru inaltime, paznicul este de culoare (iar IQ-ul lui ar putea fi foarte bine marimea la pantofi a unui om care poarta incaltaminte normala), un coleg (pe vremuri celebrul Andy Dick) al lui Zack este aproape orb, iar altul este musulman si are vreo 20 de progenituri in ograda. Coolidge a transformat, asadar, supermagazinul Super Club (de fapt Costco, pentru cei care privesc atent carucioarele) intr-o colectie cu exemplare din cam tot ce inseamna minoritate.

 

Probabil ca "Employee of the Month" a fost privit cu extrema incrancenare de catre feministe, pentru ca Greg Coolidge ii pune Jessicai Simpson eticheta de obiect sexual si nu o lasa nici macar o clipa sa depaseasca acest statut. Si daca infatisarea starletei nu va este familiara, sa nu va mirati daca veti vedea aparand pe marele ecran o faptura cu buze siliconate si ochisori rotunzi, numai buni de dat peste cap (cam la asta se rezuma talentul ei actoricesc), plus alte atribute retusate pe masa de operatie a chirurgilor plasticieni, care ii cam submineaza tentativa de a face actorie "serioasa".

 

In orice caz, Simpson isi indeplineste perfect rolul, fara sa se razvrateasca, fara sa se opuna, dandu-ti impresia ca se joaca pe ea insasi. Dar toate deciziile "politically incorrect" ale regizorului, plus mostrele de "toilet humor", s-au dovedit a fi un succes: "Angajatul lunii" si-a recuperat bugetul chiar in primul week-end de la lansare. Fara a fi minunat, fara a-si imagina ca va ramane in memoria spectatorului macar zece minute dupa derularea genericului, filmul isi merita banii. La reduceri.

 

EMPLOYEE OF THE MONTH/ANGAJATUL LUNII. R: GREG COOLIDGE. CU: JESSICA SIMPSON, DANE COOK, DAX SHEPARD, EFREN RAMIREZ, ANDY DICK, BRIAN GEORGE, DANNY WOODBURN. DIN 6 APRILIE

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Starleta lunii
/arta-si-societate/starleta-lunii-1008633
1008633
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.