Salvaţi hambarul! Şi l-au salvat (VIDEO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 12 februarie 2012 20 afişări

Cândva mândria regiunii în care se află, o clădire de uz agricol din Marea Britanie a fost salvată de la demolare de amânarea planurilor de extindere a aeroportului londonez Heathrow.

Clădirea, un hambar de dimensiuni impresionante, considerat o capodoperă în materie de tâmplărie, a fost construită, se pare, în anul 1426 în Harmondsworth, Middlesex, zonă care era pe atunci una dintre cele mai roditoare ale ţării, într-o perioadă când Europa îşi revenea după ravagiile cauzate de epidemia de ciumă din secolul anterior.

Supranumit "Catedrala" graţie arhitecturii sale, hambarul, una din puţinele construcţii de acest tip şi vechime care mai există, a fost cumpărat de un dezvoltator imobiliar în urmă cu câţiva ani de la proprietarii săi intraţi în faliment. Acesta dorea să valorifice terenul unde se afla hambarul, teren care ar fi trebuit să crească în valoare odată cu extinderea aeroportului Heathrow.

Când însă s-a renunţat la planurile de investiţii în acest sens, dezvoltatorul a lăsat clădirea în paragină, până când a fost cumpărată şi astfel salvată de către English Heritage, organizaţia care se ocupă de monumentele istorie din Anglia.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/salvati-hambarul-si-l-au-salvat-video-9227170
9227170
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.