Regele numarul 5

Postat la 26 septembrie 2006 1 afişăre

Parfumierul rus Ernest Beaux facut, la comanda designerului parizian Gabrielle Coco Chanel sase variante de parfum. Aceasta a ales mostra cu numarul 5, care avea sa devina cel mai cunoscut parfum al lumii.

 

INOVATIE: Chanel 5 e primul parfum artificial din lume, cu o nota de varf de aldehide florale. "Nu am vrut trandafiri sau liliac. Am vrut ceva artificial, «facut», ca o rochie", spunea Coco Chanel.

 

LANSARE: Coco Chanel a prezentat pentru prima data parfumul Chanel 5 unor prieteni la data de 5 mai 1921. Ulterior, acesta a fost daruit clientilor fideli ai buticurilor sale.

 

PROMOVARE: De-a lungul timpului, Chanel a folosit imaginea mai multor celebritati pentru a promova parfumul, precum Catherine Deneuve in Statele Unite (anii ‘70) si Carole Bouquet in Europa (anii ‘90).

 

CHANEL TV: In 2003, la relansarea parfumului, Chanel a cheltuit 33,8 mil. dolari pentru realizarea unui film de promovare de trei minute in care apare Nicole Kidman (onorariul actritei - foto sus - a fost de 3,7 mil. dolari). In ziua lansarii, filmuletul a fost listat in programul televiziunilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Regele numarul 5
/arta-si-societate/regele-numarul-5-1006969
1006969
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.