Tablouri la groapă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 12 noiembrie 2022 21 afişări

Tablouri la groapă

După ce i-a venit în urmă cu câţiva ani ideea de a umple şi înfrumuseţa gropile din asfalt din oraşul său, un artist din Chicago, Jim Bachor, nu se lasă, revenind cu o serie de lucrări intitulate „Master Pieces” care sunt reproduceri după tablouri aflate în colecţia Art Institute of Chicago.

Artistul, care îşi denumeşte intervenţiile asupra gropilor din asfalt „instalaţii de artă la groapă” şi-a găsit inspiraţia în perioada în care a participat la săpăturile arheologice de la Pompeii,  unde a fost impresionat de mozaicuri. Aşa se face că a ajuns să astupe gropile din asfalt cu mozaicuri cu diverse teme: gunoaie, dulciuri, picturi murale şi nu numai, mergând chiar şi la New York, unde a realizat o serie intitulată „Dăunători din New York” cu imagini de şobolani, gândaci şi anumiţi politicieni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ARTA,
tablouri,
arheologie,
artist,
colectie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.