Modalitatea inedită prin care o artistă a reuşit să aducă natura în cadrul expoziţiei sale

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 01 octombrie 2023 43 afişări

Modalitatea inedită prin care o artistă a reuşit să aducă natura în cadrul expoziţiei sale

O zonă verde dintr-o galerie sau muzeu de artă poate fi o mică grădină sau chiar o adevărată expoziţie menită să prezinte arta ca pe un sistem viu. Un astfel de eveniment recent încheiat la Boston, în Statele Unite ale Americii, a prezentat tablouri din iarbă, lucrări cu spori de ciuperci sau instalaţii de artă cu plante, scrie Boston Globe.

Intitulată chiar „Prezenţa plantelor în arta contemporană”, expoziţia organizată de Isabella Stewart Garden Museum din Boston a găzduit lucrări ale mai multor artişti. Printre acestea s-au numărat portrete din iarbă, create prin expunerea seminţelor la lumină ultravioletă de diferite intensităţi, rezultând astfel o creştere lentă şi controlată, ceea ce a permis artistelor care au realizat tablourile să obţină nuanţele dorite de verde. O altă lucrare a fost o sculptură din lemn presărată cu spori de ciuperci, care trebuia stropită cu apă pentru ca sporii să se dezvolte şi să apară astfel imaginea. Un alt artist a prezentat două sălcii în ghiveci, cu coroana forţată să crească prin nişte bucăţi de spalier, care se roteau în lumina reflectoarelor. Cea mai spectaculoasă creaţie însă a fost o instalaţie pe un schelet metalic, alcătuită din diverse plante la ghiveci, sculpturi din unt de shea, el însuşi obţinut din arborele de karite, cărţi, mici ecrane şi boxe care redau din când în când muzică gospel sau hip-hop, precum şi un pian la care se cânta în fiecare zi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Arta,
expozitie,
lucrari,
tablouri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.