Grasă şi frumoasă?

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 08 septembrie 2012 115 afişări

Reclamele cu femei frumoase ajutate să arate perfect de diverse retuşuri realizate cu programe de prelucrare a imaginilor nu mai au efectul de altădată, întrucât publicul-ţintă preferă un aspect mai natural.

Ca atare, scrie Financial Times, există deja companii care ţin seama de această dorinţă a publicului, anunţând clar că nu s-au folosit de retuşarea cu Photoshop în reclamele lor. Printre aceştia se numără producătorul francez de cosmetice Make Up For Ever ori - cazul cel mai cunoscut - Dove, care a folosit în campaniile sale "femei adevărate", după ce a constatat că imaginile prelucrate digital pentru siluete perfecte nu stimulează achiziţia de produse. Şi producătorul de cosmetice bio Melvita a optat pentru femei obişnuite pentru reclamele sale, motivând că femeilor le e greu să aibă încredere în imagini foarte departe de realitate.

Experţii sunt de părere că o asemenea abordare este binevenită şi că reclamele neretuşate sunt mai apreciate de publicul-ţintă. Există însă şi voci, inclusiv din rândul feministelor, care critică abordarea "ce e adevărat e frumos", acuzând reclamele de acest gen că nu fac decât să sublinieze că există o diferenţă între un ideal nevăzut de frumuseţe care presupune obligatoriu folosirea cosmeticelor pentru a îndrepta defectele corpului (celulită, exces de grăsime, efectele îmbătrânirii etc) şi "realitatea" prezentată în reclame.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lifestyle,
marketing,
femei,
reclame,
cosmetice,
natural
/arta-si-societate/panorama/grasa-si-frumoasa-10039787
10039787
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.