Donaţii pentru căţel

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 25 iulie 2021 41 afişări

Donaţii pentru căţel

Gândită ca să ajute mici firme să lanseze un produs sau pe diferiţi oameni cu proiectele lor în funcţie de cât de bine reuşesc să convingă publicul să-şi ofere sprijinul, finanţarea participativă (crowdfunding) este o soluţie şi pentru muzee, aşa cum încearcă s-o arate un muzeu din Spania. Muzeul Guggenheim din oraşul Bilbao solicită publicului suma de 100.000 de euro, de care are nevoie pentru a restaura o lucrare de Jeff Koons, scrie The Guardian.

Creaţia artistului american, intitulată „Puppy” este o statuie care străjuieşte intrarea muzeului de mulţi ani. Sculptura în formă de căţel este acoperită cu 38.000 de plante aparţinând unor specii de flori cum ar fi petunii sau begonii, care sunt înlocuite de două ori pe an şi a căror dispunere dă un aspect multicolor căţelului înalt de 13 metri. Sculptura de oţel şi flori pe care artistul spune că a gândit-o astfel încât să transmită optimism, încredere şi siguranţă, are nevoie, printre altele, de înlocuirea unor componente ale sistemului de irigaţii şi ale construcţiei în sine, după ce a stat în aer liber mai bine de douăzeci de ani, explică oficialii muzeului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
muzee,
artist,
flori,
public,
Guggenheim

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.