Copie la indigo 3D la obiectivele turistice

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 17 decembrie 2017 75 afişări

Hoardele de vizitatori care se înghesuie la un obiectiv turistic asigură, pe de o parte, întreţinerea acestuia prin biletele de intrare plătite, dar pe de alta au o contribuţie la deteriorarea sa, motiv pentru care soluţiile care permit protejarea lui sunt binevenite. Un astfel de obiectiv este spectaculosul mormânt al faraonului Seti I, fiu al lui Ramses, de lângă Luxor, intrat în atenţia Factum Foundation, care-şi propune să-l scaneze şi să realizeze o copie perfectă cu ajutorul imprimantelor 3D în cinci ani, scrie CNN.

Copie la indigo 3D la obiectivele turistice

Fundaţia a realizat deja o copie a mormântului lui Tutankamon, actualmente expusă în Valea Regilor, şi are experienţă în tipărirea de piese 3D pentru artişti contemporani, iar întemeietorul său, Adam Lowe, pasionat de istorie şi artă, consideră că aceste copii 3D vor juca în viitor un rol important în domeniul turismului şi al conservării operelor de artă. Pe de o parte, turiştii pot explora copia fidelă a obiectivului, iar pe de alta, specialiştii în conservarea operelor de artă şi a siturilor istorice pot monitoriza deteriorarea acestora cu ajutorul facsimilelor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.