Colecţii pentru casă: perna care ţine loc de un Matisse

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu, Ioana Matei Postat la 29 noiembrie 2020 45 afişări

Dacă operele unor artişti celebri sunt prea scumpe sau nu mai sunt disponibile fiindcă le-au cumpărat alţi colecţionari, se poate face colecţie de veselă şi textile pentru casă inspirate de lucrările lor.

Spre exemplu familia Matisse a înfiinţat o firmă care are ca obiect de activitate comercializarea de decoraţiuni care amintesc de tablouri ale artistului, cum ar fi paravanul „Reflet” care costă aproape 15.000 de euro, scrie Financial Times.

Tot Matisse a fost sursa de inspiraţie pentru o pernuţă semnată Bluebellgray. Ligne Blanche propune lumânări parfumate inspirate de eticheta cutiilor de supă de roşii Campbell realizate de Andy Warhol, în timp ce Ceramiche De Simone produce farfurii pictate manual pornind de la operele lui Picasso, Klee sau Léger.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
design,
artisti,
matisse,
arta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.