Ce marci de lux preferati?

Postat la 12 aprilie 2010 20 afişări

Graff, Asprey, Buccellati, Harry Winston, Piaget - acestea sunt cele mai apreciate marci de bijuterii in randul celor bogati, arata un studiu recent.

Studiul, aferent anului 2010, a fost intreprins de catre Luxury Institute, o firma de cercetare axata pe domeniul produselor de lux, care publica in fiecare an un asa-numit index ce reflecta statutul marcilor de lux din domeniul modei si al bijuteriilor in randul consumatorilor lor, denumit Luxury Brand Status Index.

Participantii la studiu, alesi dintr-un esantion reprezentativ al populatiei SUA cu varsta de peste 21 de ani, cu un venit net de cel putin 200.000 de dolari pe an si o avere totala de minimum cinci milioane de dolari, au avut de clasificat 21 de marci in functie de patru criterii, iar pe baza punctajelor acordate de ei s-a calculat indicele anual. Cele patru criterii luate in considerare sunt calitatea, exclusivitatea, statutul social (produsele sunt cumparate sau purtate de persoane admirate sau respectate) si contributia la intarirea imaginii pozitive despre sine.

Punctajele acordate au pus pe primul loc marca Graff, singura care a primit note aproximativ egale la toate categoriile, urmata de Asprey, despre care respondentii au considerat ca-si merita cel mai mult dintre toate pretul mare si au declarat ca ar recomanda-o persoanelor apropiate.

Pe locul al treilea s-a situat Buccellati, apreciata pentru unicitatea si caracterul sau exclusivist. Urmatoarele doua marci au fost Harry Winston si Piaget, clasate amandoua pe cea de-a patra pozitie. Cea mai populara marca de bijuterii in randul participantilor la studiul Luxury Institute a fost insa Tiffany, 14 la suta dintre subiecti spunand ca au cumparat produse ale marcii in decursul ultimului an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lux,
marci de lux,
bijuterii,
branduri de lux,
/arta-si-societate/panorama/ce-marci-de-lux-preferati-5852611
5852611
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.