Apocalipsa la Vatican

Postat la 30 octombrie 2007 2 afişări

O expozitie pe tema Apocalipsei, deschisa recent la Vatican, prezinta o viziune a sfarsitului lumii mai putin sumbra decat cea din Biblie, nepunand accent pe imagini cu monstri si ingerii cu sabii.

Expozitia reuneste lucrari create intre secolele al IV-lea si al XX-lea, trimise de institutii ca Luvrul si Centrul Pompidou de la Paris, Muzeul Thyssen-Bornemisza din Madrid, Capilla Real din Granada, Galeria Tretiakov din Moscova, Galeriile Nationale din Berlin, Budapesta si Varsovia, Basilica San Marco din Venetia si muzeele din Vatican. Organizatorii si-au dorit sa readuca in atentia publicului o interpretare a Apocalipsei drept „o carte a sperantei, in care dreptatea triumfa in cele din urma“. Operele expuse sunt semnate de artisti ca El Greco, Salvador Dali si Giorgio de Chirico, la care se adauga icoane bizantine si rusesti, una dintre ele provenind de la Manastirea Sf. Ioan Teologul din Patmos, insula greceasca unde Sfantul Ioan a scris aceasta ultima carte a Bibliei. Operele de arta sunt grupate in jurul unor versete din Apocalipsa, scrise in greaca veche si insotite de traduceri in engleza si italiana.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
expozitie,
carte,
artisti,
opere,
tematica
/arta-si-societate/panorama/apocalipsa-la-vatican-1018835
1018835
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.