De ce a investit fondatorul SoftBank 20 de milioane de dolari în afacerea Alibaba? Jack Ma "nu avea niciun bussiness plan"

Autor: Florin Casota Postat la 13 octombrie 2017 508 afişări

Masayoshi Son a investit aproape 20 de milioane de dolari în afacerea lui Jack Ma, Alibaba. La momentul când aceasta s-a listat public la bursă, compania era evaluată la 90 de miliarde de dolari. Ce l-a făcut pe Son să creadă că afacerea lui Ma merită o investiţie atât de mare?

De ce a investit fondatorul SoftBank 20 de milioane de dolari în afacerea Alibaba? Jack Ma "nu avea niciun bussiness plan"

"Nu avea niciun business plan şi venituri zero. Avea 30-35 de angajaţi, dar avea o privire puternică şi puteam să-mi dau seama după felul în care vorbea că are o carismă deosebită, că are calităţi de lider"

Aşadar Son spune că modelul de business a lui Ma era greşit însă felul în care vorbea şi abilitatea lui de a atrage talente e ceea ce m-a impresionat.

Son este fondatorul şi cel mai mare acţionar la SoftBank, firmă japoneză de telecomunicaţii şi fond de investiţii. Compania din Tokyo are acţiuni în cadrul a peste 1000 de afaceri, inclusiv în Yahoo Japonia şi Alibaba. Grupul are peste 68.000 de angajaţi şi un venit anual de 82 de miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.