Cine e omul care o imbraca pe Lady Gaga in carne

Autor: Roxana Cristea Postat la 13 februarie 2011 224 afişări

Lady Gaga a afisat o vestimentatie extravaganta si iesita din comun inca de la lansarea primei melodii si a socat atunci cand s-a prezentat la MTV Video Music Awards imbracata intr-o rochie din carne. Cine este cel care ii creeaza hainele artistei?

"Am cunoscut-o la o sedinta foto la revista V. A fost dragoste la prima vedere", isi aminteste stilistul Nicola Formichetti despre momentul intalnirii cu Lady Gaga, precizand ca inainte de a-i crea vestimentatia artistei a stat intotdeauna departe de lumea celebritatilor. "A fost diferita. Ne-am inteles foarte bine din prima clipa", zice el.

In varsta de 32 de ani, stilistul se imparte intre New York, Londra si Tokyo. In prezent, lucreaza la revista londoneza Dazed and Confused, este directorul de moda la Vogue Hommes Japan, directorul de creatie la Thierry Mugler si stilist in campaniile publicitare de la Uniqlo, Dolce&Gabbana si Alexander McQueen.

"Imi place sa merg mai departe, sa evoluez, de aceea cariera mea este impartita in mai multe segmente: conduc reviste, sunt consultant pentru brandurile de moda si lucrez cu artisti", marturiseste Formichett. "Incerc sa fac tot posibilul pentru a ma inspira din orice si sa invat lucruri noi." In crearea colectiilor, tanarul se inspira de la toti cei care il inconjoara: prieteni, colaboratori, designeri si fotografi.

Formichetti si-a inceput cariera la varsta de 20 de ani la revista Dazed and Confused, unde scria rubrica "Ochiul Spionului", unde putea sa isi expuna parerea si sa evidentieze lucrurile care ii plac. Zece ani mai tarziu a devenit director de creatie. "Incerc intotdeauna sa aduc lucruri noi si din cauza asta nu imi place sa stau intr-un singur loc", a declarat stilistul, citat de New York Times.

La finele lunii ianuarie, Nicola Formichetti a lansat la Paris Menswear Fashion Week prima sa colectie de cand lucreaza de la Thierry Mugler. Colectia, intitulata "Anatomia schimbarii", marcheaza si colaborarea intre Formichetti si designerul Romain Kremer.

Sursa:telegraph.co.uk

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/cine-e-omul-care-o-imbraca-pe-lady-gaga-in-carne-7977661
7977661
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.