„Captivi" de Norman Manea, editura Polirom, ediţia a II-a

Postat la 02 februarie 2012 51 afişări

Cei care nu l-au descoperit încă pe Norman Manea - cel mai tradus scriitor român în străinătate şi un autor apreciat de celebrii Mario Vargas Llosa şi Orhan Pamuk - au posibilitatea să o facă acum, odată cu publicarea romanului „Captivi", la Editura Polirom.

de Mădălina Cerban

Cenzurat la prima sa apariţie, "Captiv" e un elogiu absolut al învinsului. Într-un mod criptic, sunt evocate orori, suferinţe, crize, o lume nefericită, eşuată, tragică. Departe de ispitele evaziunii, romanul dezvoltă o incursiune psihologică într-un cadru social bine determinat - România anilor '50. Povestea este inovatoare ca metodă, structurată în trei părţi - "Ea", "Tu", "Eu" -, fiecare scrisă în alt stil, dar pornind de la o sursă comună.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carte,
norman manea,
polirom
/arta-si-societate/carte/captivi-de-norman-manea-editura-polirom-editia-a-ii-a-9196983
9196983
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.