Intoarcere in timp

Postat la 23 iunie 2009 53 afişări

Daca din Cartagina nu se mai pastreaza mare lucru, alte localitati antice de pe teritoriul Tunisiei de astazi au avut parte de o soarta mai buna, iar cel care le viziteaza ajunge sa faca o adevarata calatorie in istorie.

CARTAGINA: Distrusa de romani dupa razboaiele punice si refacuta apoi tot de ei, ca sa fie capitala a prosperei lor provincii din nordul Africii, a fost cucerita de vandali, ajungand sa fie distrusa pentru totdeauna de arabi in anul 698. Mai supravietuiesc putine ruine si doar panourile cu explicatii ajuta turistii sa-si dea seama de maretia de altadata a cetatii.

APEDUCT: Realizare a imparatului Hadrian, apeductul cu o lungime de mai bine de 125 de kilometri, aflat in apropiere de La Mahommedia, alimenta Cartagina cu apa din muntele Zaghouan. Se mai pastreaza in prezent doar parti din apeduct, dupa ce constructia a suferit distrugeri succesive.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
tunisia,
calatorii,
orase antice
/analize/turism/intoarcere-in-timp-4591990
4591990
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.