Wizz Air propune Girona drept alternativă pentru sutele de mii de români care muncesc în regiunea Barcelona

Autor: Razvan Muresan Postat la 07 martie 2013 158 afişări

Compania aeriană Wizz Air va introduce de la începutul lunii iunie două zboruri pe săptămână spre şi dinspre Girona, Spania, ca urmare a cererii crescute din partea românilor care muncesc în Spania şi a taxelor de aeroport ridicate de pe aeroportul El Prat din Barcelona.

Wizz Air propune Girona drept alternativă pentru sutele de mii de români care muncesc în regiunea Barcelona

Preţurile pentru un bilet către Girona, oraş situat la 100 de kilometri nord-est de Barcelona, pornesc de la 113 lei, potrivit informaţiilor transmise de companie. Preţul este de două-trei ori mai mic faţă de tarifele Wizz Air către aeroportul El Prat din Barcelona. "Nu avem în vedere renunţarea la cursele către Barcelona, dar mărirea taxelor de aeroport de către guvernul spaniol a dus la reducerea numărului de zboruri către Spania", a spus Daniel de Carvalho, directorul de comunicare al companiei. Wizz Air a pierdut de la mijlocul anului 40.000 de pasageri pe seama închiderii unor destinaţii şi a diminuării curselor către Spania.

Compania a decis să opereze curse şi de la Bucureşti către Perugia, Italia, tot de la începutul lunii iunie 2013.

Wizz Air a transportat anul trecut 2,76 milioane de pasageri, potrivit oficialilor companiei aeriene low-cost, trafic în creştere 2,2% faţă de 2011 şi sub estimările de 3 milioane de euro anunţate în octombrie. Pentru anul acesta este estimat un trafic de peste 3 milioane de pasageri pe piaţa locală. La nivel internaţional, Wizz Air a anunţat peste 12 milioane de pasageri, reprezentând o creştere cu 12% faţă de anul anterior. Anul trecut Wizz Air şi-a dezvoltat reţeaua de transport de la 203 la 250 de rute extinzându-şi operaţiunile în 29 de ţări prin operarea de zboruri şi către Georgia, Israel, Slovenia şi Elveţia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aviatie,
wizz air,
destinatii,
girona,
perugia
/analize/transporturi/wizz-air-propune-girona-drept-alternativa-pentru-sutele-de-mii-de-romani-care-muncesc-in-regiunea-barcelona-10652851
10652851
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.